Uconnect theater app not loading in front screen - 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 01:18 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
Uconnect theater app not loading in front screen

I have an odd bug happening today. The uconnect theater app wonít open. The movie is playing on the rear screens and the remote control works but the app wonít open. Iíve tried in park and drive and Iíve tried turning off the van and opening the door to reset. With my phone plugged in and unplugged. Ive tried ejecting the blu ray. When I tap the theater app icon, after a delay it opens the media app instead. Taping the theater button on that screen doesnít work either. Hoping I donít have to mess with fuses. I donít think it is the 55 fuse since the rear screens play.
Aereventia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 01:23 PM
Senior Member
 
seo68's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: TX
Posts: 1,144
I would give F55 a try nonetheless. It's believable that a hard reboot would fix your problem.

2018 Bright White Pacifica Hybrid Limited
Ordered: 15 SEP 2017
VIN: 19 SEP 2017
D1: 19 SEP 2017
Build sheet: 25 SEP 2017
JS: 28 SEP 2017
SL: 28 OCT 2017
KZ: 29 OCT 2017
Sticker: 30 OCT 2017
Dealer: 21 NOV 2017
Possession: 28 NOV 2017
seo68 is offline  
post #3 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 02:09 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
If I recall 069 was the hard reset and 055 was the rear screen controller.

I parked it and Iíll let it be and see if that does anything. If not I will try a reset. I think the Chrysler cares rep on here posted soft reset instructions as well.
Aereventia is offline  
 
post #4 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 02:15 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
This thread had 3 different soft reset methods. Iíll try those next.
Soft Reset of Uconnect?
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...0&share_type=t
Aereventia is offline  
post #5 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 03:55 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
Didnít need any resets. Just left it parked and charging for about an hour. Seems to be working fine again.
Aereventia is offline  
post #6 of 62 (permalink) Old 01-16-2018, 08:38 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
And itís doing it again...
Aereventia is offline  
post #7 of 62 (permalink) Old 01-18-2018, 09:59 PM Thread Starter
Member
 
Aereventia's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 69
Just an update...I can reproduce this by starting Apple Play before trying to access the theater app. I can get the theater app to work by opening it first. Sample size is still small so Iíll keep fooling with it. My guess is they didnít put in enough ram to run both.
Aereventia is offline  
post #8 of 62 (permalink) Old 06-29-2018, 02:52 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 3
Did you ever get to the bottom of this? Seeing similar issues with my 2018 Hybrid. Very erratic though. It works for days without issue and then bringing up screen control menu shows blank. Movie plays on back screens fine, but can't do anything from front. I'm not able to replicate, but it does see to be more likely to occur when I'm switching from listening to podcast (via bluetooth) and then trying to switch to Theater menu.
jreuter814 is offline  
post #9 of 62 (permalink) Old 06-29-2018, 06:10 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Oakdale,CA
Posts: 552
If you have a DVD in the player try ejecting the disc and see if that helps. The black screen glitch happened to my wife on a 2-hour drive (each way) with the kids. She was beyond frustrated. I got in the van this morning and again the uConnect Theater app just showed a black screen. The moment I hit the eject button on the Blu-ray/DVD player the black screen disappeared and the app came up.
manoli is offline  
post #10 of 62 (permalink) Old 07-02-2018, 02:33 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 1,799
Quote:
Originally Posted by jreuter814 View Post
Did you ever get to the bottom of this? Seeing similar issues with my 2018 Hybrid. Very erratic though. It works for days without issue and then bringing up screen control menu shows blank. Movie plays on back screens fine, but can't do anything from front. I'm not able to replicate, but it does see to be more likely to occur when I'm switching from listening to podcast (via bluetooth) and then trying to switch to Theater menu.

Hi jreuter814,
I know that you are just reaching out to other forum members for advice on this. However, if you choose to get this looked into further by your dealer, we would be more than happy to offer our additional support. Just send our team a private message with additional details.
Julie
Chrysler Social Care Specialist
ChryslerCares is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uconnect theater screen black allboys4 Electronics 13 08-27-2018 03:30 PM
UConnect Theater Screen not Working Norbert Chrysler Pacifica Minivan Issues And Problems 8 08-09-2017 09:06 AM
UConnect theater screen stopped working SpanishMid Chrysler Pacifica Minivan Issues And Problems 5 12-31-2016 08:26 AM
uConnect theater screen defective VoltNow Electronics 2 08-19-2016 01:19 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome