Surround Cameras Not working - Page 3 - 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of 39 (permalink) Old 06-01-2018, 01:50 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
I have a new 2018 Pacifica Hybrid Touring version, purchased March 31. It has a similar problem with the backup camera function and radio (computer) power on-off button. This car does not have the fancy entertainment system or surround camera, just the backup camera and a basic entertainment system. Three times now the backup camera function did not turn on when backing up. The third time I also noticed that the power button to the radio (computer) would not turn the radio off while in drive. The button did work when the car was parked and the ignition turned off. Letting the car sit overnight brings the functions back. The dealer says he can't help unless he can see the malfunction for himself. So far I can't seem to find a pattern to it. Hopefully the June S/W update mentioned previously will fix the problem.
quartus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 39 (permalink) Old 06-04-2018, 10:59 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
I got my 2018 Pacifica on May 26. Today when I went to drop something off at dealer back up camera didn't come on. Since I was there I asked about it and they all seemed baffled (did mention may be software) but asked to keep it. Now I'm worried they won't fix problem and I will be out of luck.
Lucky92385 is offline  
post #23 of 39 (permalink) Old 06-07-2018, 09:09 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 1,912
Quote:
Originally Posted by Lucky92385 View Post
I got my 2018 Pacifica on May 26. Today when I went to drop something off at dealer back up camera didn't come on. Since I was there I asked about it and they all seemed baffled (did mention may be software) but asked to keep it. Now I'm worried they won't fix problem and I will be out of luck.

Hi Lucky92385,
We would like to offer an additional layer of assistance while you are working with your dealer on this. Send us a private message with your VIN, phone number, current mileage and servicing dealer.
Julie
Chrysler Social Care Specialist
ChryslerCares is online now  
 
post #24 of 39 (permalink) Old 06-29-2018, 12:06 AM
Junior Member
 
hatchna's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 20
Has anyone received an update on this issue? I bought my 2018 Touring L Plus two days ago, and noticed the issue with the camera screen freezing up yesterday. Like others, the only way to get out is to shift into reverse and to park, or drive and go faster than 10-15 MPH. Uconnect downloaded and ran an update shortly after I got home from the dealership on Tuesday. I don't know if that made a difference or not in the issue manifesting. Also like others the issue definitely manifests after going into the rear screen uconnect theater controls, such as if you're going to select an input. You don't even need to bring up a video or anything on the front screen. If I just go to the input select screen, then to surround camera, the camera buttons are unusable.
hatchna is offline  
post #25 of 39 (permalink) Old 07-02-2018, 08:49 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 1,912
Quote:
Originally Posted by hatchna View Post
Has anyone received an update on this issue? I bought my 2018 Touring L Plus two days ago, and noticed the issue with the camera screen freezing up yesterday. Like others, the only way to get out is to shift into reverse and to park, or drive and go faster than 10-15 MPH. Uconnect downloaded and ran an update shortly after I got home from the dealership on Tuesday. I don't know if that made a difference or not in the issue manifesting. Also like others the issue definitely manifests after going into the rear screen uconnect theater controls, such as if you're going to select an input. You don't even need to bring up a video or anything on the front screen. If I just go to the input select screen, then to surround camera, the camera buttons are unusable.
Hi hatchna,

Do you need us to re escalate this to the Uconnect team for additional troubleshooting? Send us a direct message with your case number or VIN as we'd be glad to look more into this.

Jasmine
Chrysler Social Care Specialist
ChryslerCares is online now  
post #26 of 39 (permalink) Old 07-09-2018, 01:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 12
Had mine for 4 days and the same issue.

Starting up the surround camera app while in drive ... it basically freezes and you can't exit it. I turned the car off/on and made a mental note not to use that function again.
eugene22n is offline  
post #27 of 39 (permalink) Old 07-11-2018, 10:25 AM
Member
 
RDphotography's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cary, IL
Posts: 40
Garage
Quote:
Originally Posted by deetdoot View Post
Cameras were working fine until we pulled into the garage tonight. Since our SiriusXM reception cuts out once we enter the garage, it makes it seem like this problem is related.
Hey all, just took delivery of my 2018 Pacifica S Limited yesterday and within hours of leaving the dealership and messing with stuff I noticed this same issue. I played with selecting the different camera views when on the dealership lot and everything worked fine. I noticed, like deetdoot here says, when I was pulling into the garage uconnect wouldn't let me select any other camera views (screen frozen) and I wasnt able to exit the surround view screen unless I changed gears from park to drive or reverse.

It would seem the SiriusXM reception has something to do with the cameras since it worked fine outside in the dealer lot but wouldnt work pulling into or being inside my garage. I will maybe test this further going in and out of buildings but I would guess if this is the case, this would make driving in parking garages, garages, tunnels, etc. a pretty annoying issue if you want to see different camera angles by choice.

Also The screen turned partially blue which I didnt know if that was some kind of feature to highlight objects that are close or just a software glitch (see attached).

I checked and according to Uconnect app my software is all up to date. This is pretty disappointing to see there doesnt seem to be a fix for this yet and im already having issues with my 1 day old car.
Attached Images
File Type: jpg IMG_2664.JPG (205.3 KB, 24 views)
RDphotography is offline  
post #28 of 39 (permalink) Old 07-21-2018, 09:22 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 171
My wife, daughter and I just test-drove a 2018 hybrid limited today and encountered this same bug. We had been in the Uconnect theater settings before we started our test drive, getting a DVD playing on one of the rear screens for our daughter before starting our drive, then when we were about to start (probably still in park) we switched to the surround camera app and found that the touch screen became unresponsive, so we couldn't change camera views or X to exit from the camera. We also found that the "screen off" button and the power button on the volume knob had no effect. The only way out seemed to be to shut down the car with the start button, or switch to and from reverse gear. We repeated this sequence several times to confirm it. Of course I immediately searched the forum and found another thread from April discussing the same problem, so we chalked it up to a programming bug. The surround camera is one of the main selling points of the Pacifica over the competition, but if we can't rely on it to work properly then that defeats the purpose. I couldn't immediately see how to tell what Uconnect version the car had or whether it needed an update; I tried entering the VIN from the window sticker into the website to see if it was due an update, but the site rejected the VIN, maybe because the car hadn't been sold yet. We told the dealer about the problem and he wasn't familiar with it but said he'd check it out on Monday as it was closing time, but given how others have said it fixed itself after sitting for a day, I don't know that he'll be able to reproduce it. Hopefully a fix will be coming soon!
arteitle is online now  
post #29 of 39 (permalink) Old 07-24-2018, 09:52 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 171
As a follow-up to my own post, has anyone who's repeatedly experienced this problem, getting stuck in the surround camera screen because it's unresponsive to touch, found it fixed by any software updates? We were leaning towards the Pacifica over the Odyssey, but encountering this bug right at the start of our test drive left a bad taste in our mouths and made us leery of reliability issues. I'm hoping there's some other resolution besides just expecting to have this bug indefinitely.

I was able to paste the VIN of the car we drove into the Uconnect website and it showed one update, but it was for the rear entertainment system, and I don't know whether it had already been installed. Should I expect a car still on the lot to be fully up to date, or could there be other pending software updates not listed on the website?
arteitle is online now  
post #30 of 39 (permalink) Old 07-24-2018, 11:02 AM
Member
 
RDphotography's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cary, IL
Posts: 40
Garage
Quote:
Originally Posted by arteitle View Post
As a follow-up to my own post, has anyone who's repeatedly experienced this problem, getting stuck in the surround camera screen because it's unresponsive to touch, found it fixed by any software updates? We were leaning towards the Pacifica over the Odyssey, but encountering this bug right at the start of our test drive left a bad taste in our mouths and made us leery of reliability issues. I'm hoping there's some other resolution besides just expecting to have this bug indefinitely.

I was able to paste the VIN of the car we drove into the Uconnect website and it showed one update, but it was for the rear entertainment system, and I don't know whether it had already been installed. Should I expect a car still on the lot to be fully up to date, or could there be other pending software updates not listed on the website?
My 2018 Pacifica S Limited had this problem for a week and I believe the july 14th OTA update resolved it. Or... it just fixed itself somehow because I am no longer having any issues with Uconnect. Well, my Sirius XM presets somehow got reset twice which was annoying but I think that has something to do with the memory/key fob users. So any Pacifica you take delivery of should have all the latest updates and this issue should be resolved. Sometimes the OTA updates don't show up on the uconnect website.

I chose the pacifica over the odyssey for many reasons. First, I think the van has more aggressive styling and is a sleeker looking van (especially in the blacked out "S" package)- also... everyone has an odyssey. They are great vehicles, just too many out there when you show up to your kid's school. Also - STOW N GO. This is by far one of the biggest reasons I went with this van. It's so dang convenient. I love being able to have the option to move seats around and not have to take them physically out of the van. We already used this to pick up a big table at a garage sale. I was able to fold some seats down and recofigure the entire car quickly to make room. I found the extra sliding seat channels and stuff in the odyssey would get FULL of junk/crumbs/etc from daily use and it bothers me. I also felt like the Pacifica has a more luxurious interior with more features and comfort than the honda and drove more like a little sporty sedan than a minivan. If you go with the Pacifica, you won't regret it. It seems like most Uconnect issues are resolved or being resolved quickly. Good luck!

2018 Pacifica Limited "S" - Granite Crystal Metallic / "S" Appearance / Black, Light Diesel Gray Interior / 20" Black Noise Wheels / Customer Preferred Package 27P / 20 Speaker Harman Kardon Sound / Interior Protection / Trailer Tow Group / Advanced Safety Tech / Emergency Kit Group / Tri-Panoramic Sunroof / Uconnect Theater w Wireless Streaming / Hands-Free Doors / KeySense / Super Awesome RIDGID Stow n' Vac
RDphotography is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Single Overhead DVD Player - Stopped Working [email protected] Electronics 11 02-24-2019 04:20 PM
Power Sliding Door Stops Working Temporarily (W DMR89 Chrysler Pacifica Minivan Issues And Problems 9 01-19-2019 09:44 AM
UConnect Theater Screen not Working Norbert Chrysler Pacifica Minivan Issues And Problems 8 08-09-2017 09:06 AM
360 surround cameras minivan 2017+ Chrysler Pacifica Minivan General Discussion 1 03-28-2017 06:33 PM
Q: Cameras used on the road? Starstreak Electronics 9 02-10-2017 09:29 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome