Phone bluetooth connections get removed after being paired - 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-14-2019, 11:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Phone bluetooth connections get removed after being paired

I have a 2018 Pacifica 8.4 display without navigation. Phones are Moto G5's
When I first picked up the van from the dealer new a few months ago the time was off by 4 hours and could not be changed. The dealer replace the radio which fixed that problem. But I immediately noticed that the van would no longer retain the Bluetooth paired phones after about an hour. I never noticed this condition with the original radio. Here is what happens. Our phones pair fine. If I turn off the car for less than an hour, the phones reconnect fine. If the engine is off for more than an hour and then start the car I get a message on Uconnect that no devices are available. Uconnect does not list my phone as being previously paired. And the weird thing is that our phones have the connections removed too.
I was able to talk the dealer into replacing the radio again, but that did not fix the problem. Any ideas, similar problems?
PC210018 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-15-2019, 12:06 PM
Member
 
freddief73's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: I-O-W-A
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by PC210018 View Post
I have a 2018 Pacifica 8.4 display without navigation. Phones are Moto G5's
When I first picked up the van from the dealer new a few months ago the time was off by 4 hours and could not be changed. The dealer replace the radio which fixed that problem. But I immediately noticed that the van would no longer retain the Bluetooth paired phones after about an hour. I never noticed this condition with the original radio. Here is what happens. Our phones pair fine. If I turn off the car for less than an hour, the phones reconnect fine. If the engine is off for more than an hour and then start the car I get a message on Uconnect that no devices are available. Uconnect does not list my phone as being previously paired. And the weird thing is that our phones have the connections removed too.
I was able to talk the dealer into replacing the radio again, but that did not fix the problem. Any ideas, similar problems?
Do you know if they performed any software updates to the radio? That could have been what was needed the whole time. There was an update that came out a few months ago that addressed a bunch of bugs including bluetooth connectivity issues.

I would hope the stealership was smart enough to check for updates before replacing the radio and updating the new radio after installing it, but you never know.

2018 Chrysler Pacifica Touring L 33K miles
freddief73 is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-16-2019, 08:52 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 1,949
Quote:
Originally Posted by PC210018 View Post
I have a 2018 Pacifica 8.4 display without navigation. Phones are Moto G5's
When I first picked up the van from the dealer new a few months ago the time was off by 4 hours and could not be changed. The dealer replace the radio which fixed that problem. But I immediately noticed that the van would no longer retain the Bluetooth paired phones after about an hour. I never noticed this condition with the original radio. Here is what happens. Our phones pair fine. If I turn off the car for less than an hour, the phones reconnect fine. If the engine is off for more than an hour and then start the car I get a message on Uconnect that no devices are available. Uconnect does not list my phone as being previously paired. And the weird thing is that our phones have the connections removed too.
I was able to talk the dealer into replacing the radio again, but that did not fix the problem. Any ideas, similar problems?
Hi PC210018,
Sorry to hear about the trouble you're having with your Uconnect system. I'd like to look into this a bit further to see if there's anything we can do to help. Please send us a private message at your earliest convenience.

Lydia
Chrysler Social Care Specialist
ChryslerCares is online now  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Today, 03:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by freddief73 View Post
Do you know if they performed any software updates to the radio? That could have been what was needed the whole time. There was an update that came out a few months ago that addressed a bunch of bugs including bluetooth connectivity issues.

I would hope the stealership was smart enough to check for updates before replacing the radio and updating the new radio after installing it, but you never know.
I'm not sure the dealer has been checking the software updates. The second radio (the one to fix the time problem) had more apps than the original radio. The only one I can remember was one to view the owners manual. But it never worked. I took pictures of the engineering screens of radio 2 and 3.
Radio 2: application version of NA_NN_NC_IR_SBX-21.9.0-20180516-109V and a BootMico version of 18.10.01 SW version 18.20.2e
Radio 3: application version of NA_NN_NC_IR_SBX-22.5.0-20180815-10f8 and a BootMico version of 18.33.01 SW version 18.33.01

I would assume the bolded part of the app version is the release date. I have searched online to find any change control docs or current release files, but have come up empty
PC210018 is online now  
Reply

Tags
bluetooth , uconnect

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome