Apple CarPlay doesn't work with iPhone Xs Max - 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
 1Likes
  • 1 Post By ynot
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 07-09-2019, 09:40 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
Apple CarPlay doesn't work with iPhone Xs Max

I have 2018 Pacifica Hybrid. Apple car doesn't work with my iPhone Xs Max. CarPlay works with my other iPhone 6S and my wife's android phone, but doesn't work with iPhone Xs max. Does anyone have similar problem with iPhone Xs max? Does Pacifica's Uconnect support iPhone X versions for apple car play currently?

Appreciate any help !!
ravicanth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 07-10-2019, 12:38 AM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 210
Very few issues with iPhones relate to a specific model. Itís more likely a setting on the phone.

2019 Pacifica Hybrid Limited
RC Mike is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 07-10-2019, 02:58 AM
Senior Member
 
m0ebius604's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 1,077
Garage
What iOS are you using?

-2018 Pacifica Hybrid Limited
-British Columbia Canada


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
m0ebius604 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 07-10-2019, 03:55 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 6
Maybe I'm way off, but worth a try...

You are connecting your iPhone via USB cable, right? Because it works, that's my setup, but it doesn't work wirelessly...

2019 Pacifica Hybrid Limited (red/alloy)
pacificalifornia is offline  
post #5 of 8 (permalink) Unread 07-10-2019, 09:54 PM
Junior Member
 
mrmagicmph's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 12
Garage
Quote:
Originally Posted by pacificalifornia View Post
Maybe I'm way off, but worth a try...

You are connecting your iPhone via USB cable, right? Because it works, that's my setup, but it doesn't work wirelessly...
The Uconnect radio and all iOS devices won't work wirelessly for Carplay. You can wirelessly connect for streaming music and answering calls, etc, but true Carplay, no, not at this time with this particular connection.

I have a XS Max and wired via USB to the upper USB port (the one over the one marked "Rear"), it works 99.9% of the time.

Owner: 2018 Chrysler Pacifica Hybrid Limited, Bright White, Tri Pane Panoramic Sunroof, Advanced SafetyTec Group
mrmagicmph is online now  
post #6 of 8 (permalink) Unread 07-11-2019, 06:36 PM
Junior Member
 
ynot's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 10
Two things that I did to make ApplecarPlay work:

(1) I have to Unlock the phone Every time I connect the cable to the vehicle

(2) I had to “enable/allow” AppleCarPlay inside my settings, as I had turned on ParentalControls and 1 of the settings within it had it disallowed.
sjambok likes this.
ynot is offline  
post #7 of 8 (permalink) Unread Today, 02:12 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
Thanks for the responses.

Yes, I connect to the upper USB port. And I don't think it is to do with my phone settings either, because i connected the same iPhone xs max with other rental cars and CarPlay works on those cars.
ravicanth is offline  
post #8 of 8 (permalink) Unread Today, 06:47 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Just outside of the town of Fonthill
Posts: 26
If you are using ios 13 make sure that you turn BOLD TEXT off. There is a bug that hasn't been fixed yet.


I had the same problem. BOLD TEXT is in Display Brightness.

2018 Hybrid Pearl Black on Black
Idenphones is online now  
Reply

Tags
carplay

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome