Uconnect "dock" resetting - 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 07-15-2019, 05:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Uconnect "dock" resetting

I know this issue is minor compared to a lot of the "bugs" with this vehicle, but has anyone else had trouble with the icons/apps that you drag to the bottom of the Uconnect screen (so they are always visible) being reset or forgotten after a couple drives?

For example, if I drag "phone" from the bottom right to the bottom left position, it works fine; but I've noticed that the next day the icon has moved itself back to the bottom right. Same goes for icons dragged from the main menu (like "uconnect theater" moved down to replace something we don't use, like "media") - they seem to stick for one or two drives but then we notice that the menus get reset back to the default.

I really don't want to have to deal with the dealer on this one (I can only imagine the eye roll we'll receive) but it is annoying that the setting only seems to last for one or two trips before it resets. I can't figure out what causes it to reset - switching drivers/keys maybe? - which is what is even more frustrating.

Anyone else have this problem?
iota is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-15-2019, 09:05 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 185
Do you have memory seats? If you don't re-save your memory seat settings after changing the dock buttons, it'll often get reset back to the last saved configuration the next time you get in the car. However, occasionally it doesn't seem to reload the buttons for me and leaves them in the other driver's configuration, I'm not sure why.
arteitle is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-16-2019, 01:23 AM
Super Moderator
 
irpilot's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Houston TX
Posts: 631
Quote:
Originally Posted by iota View Post
I know this issue is minor compared to a lot of the "bugs" with this vehicle, but has anyone else had trouble with the icons/apps that you drag to the bottom of the Uconnect screen (so they are always visible) being reset or forgotten after a couple drives?

For example, if I drag "phone" from the bottom right to the bottom left position, it works fine; but I've noticed that the next day the icon has moved itself back to the bottom right. Same goes for icons dragged from the main menu (like "uconnect theater" moved down to replace something we don't use, like "media") - they seem to stick for one or two drives but then we notice that the menus get reset back to the default.

I really don't want to have to deal with the dealer on this one (I can only imagine the eye roll we'll receive) but it is annoying that the setting only seems to last for one or two trips before it resets. I can't figure out what causes it to reset - switching drivers/keys maybe? - which is what is even more frustrating.

Anyone else have this problem?

Known bug on the 18s. Unfortunately it requires an update from the dealer.

2017 PACIFICA LIMITED GRANITE CRYSTAL METALLIC, BLACK ALLOY, SAFETY TEC, UCONNECT THEATER/SOUND, 20" WHEELS. DELIVERED 09/12/16.
irpilot is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome