2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
21 - 40 of 112 Posts
Czy przejście przez otwór schowka jest dość łatwe, aby go wymienić? Czy przypadkiem masz numer części?... Dziękuję
68164960AA zadziałało w moim 2018 limited

Zrobiłem to w zeszłym tygodniu. Proces jest dość trywialny, po prostu ciasne przestrzenie i tak naprawdę nie widać, co się robi, jeśli chodzi o sam siłownik.

Z pamięci:
1. Zdejmij drzwiczki schowka. Otwórz drzwi, wciśnij górne zakładki do wewnątrz, aby wyszły całkowicie z konsoli. Usuń miękką, małą sznurkową rzecz. Drzwi opadną całkowicie i odpadną od zawiasu.
2. Zdejmij wykładzinę dywanową. Myślę, że były 3 zatrzaski na kołki, które ją trzymały. Wciśnij małą kropkę na środku, aby zwolnić.
3. Zdejmij dolny kanał powietrzny. Myślę, że dwie śruby philips. (można pominąć ten krok)
4. Zdejmij drzwiczki filtra kabinowego, aby mieć trochę więcej miejsca
5. Siłownik znajduje się po lewej stronie skrzynki filtra kabinowego, są w nim dwie śruby.
6. Wkładając nowy, musisz ustawić obrót tak, aby wał się wyrównał. Obróć więc nowy siłownik, aż się wsunie, a następnie obróć siłownik ponownie, aby wyrównać otwory na śruby. Możesz równie dobrze założyć opaskę na oczy podczas tego kroku.

68164960AA działało w moim 2018 limited

Zrobiłem to w zeszłym tygodniu. Proces jest dość trywialny, po prostu ciasne przestrzenie i naprawdę nie widać, co się robi, jeśli chodzi o sam siłownik.

Z pamięci:
1. Zdejmij drzwiczki schowka. Otwórz drzwi, wciśnij górne zakładki do wewnątrz, aby wyszły całkowicie z konsoli. Usuń miękką linkę otwierającą. Drzwi opadną całkowicie i wypadną z zawiasu.
2. Zdejmij wykładzinę dywanową. Myślę, że były 3 zatrzaski, które ją trzymały. Wciśnij małą kropkę pośrodku, aby zwolnić.
3. Zdejmij dolny kanał powietrzny. Myślę, że dwie śruby philipsa. (można pominąć ten krok)
4. Zdejmij drzwiczki filtra kabinowego, aby uzyskać trochę dodatkowej przestrzeni
5. Siłownik znajduje się po lewej stronie skrzynki filtra kabinowego. Trzymają go dwie śruby.
6. Podczas zakładania nowego, musisz ustawić obrót tak, aby wał się wyrównał. Obróć więc nowy siłownik, aż się wsunie, a następnie obróć siłownik ponownie, aby wyrównać otwory na śruby. Możesz równie dobrze założyć opaskę na oczy podczas tego kroku.
Świetnie, bardzo dziękuję za informacje, jest to doceniane, zamierzam się temu przyjrzeć w tym tygodniu, to klikanie doprowadza mnie do szału, mam '18 Touring L, nie jestem bogaty jak ty, ale jestem pewien, że będzie pasować tak samo. Na pewno zatrzymam się w Wallmart i kupię opaskę na oczy:cautious:

Świetnie, bardzo dziękuję za informacje, doceniam to, zamierzam się temu przyjrzeć w tym tygodniu, to klikanie doprowadza mnie do szału, mam '18 Touring L, nie jestem bogaty jak ty, ale jestem pewien, że będzie pasować tak samo.. Upewnię się, że zatrzymam się w Wallmart i kupię opaskę na oczy:cautious:
Hej Knee Deep i wkładanie tego siłownika w Man, co za ból Musisz być Gumby. Wrzeciono siłownika jest w innej pozycji niż stare. Pamiętasz, czy po włożeniu nowego przegroda spoczywała z tyłu W tej pozycji Z wyłączonym samochodem? Albo nie martw się tym, o ile możesz go wyrównać i wkręcić śruby Prosto, to właściwy sposób I sam się rozwiąże

Albo się tym nie martw, o ile uda ci się to wyrównać i wkręcić śruby prosto, to jest właściwy sposób i samo się to rozwiąże.
To w zasadzie droga, którą poszedłem. Bawiłem się rotacją siłownika i próbowałem ręcznie przesunąć tę małą klapkę, żeby ją włożyć. Myślę, że skończyłem z klapką skierowaną w twoją stronę? Więc zamknięta nad filtrem. Po włożeniu wału, poluzowaniu jednej śruby, włączyłem i wyłączyłem funkcję recyrkulacji i obserwowałem klapkę. Wszystko wyglądało dobrze. Potem wkręciłem drugą śrubę i dokręciłem.

To w zasadzie trasa, którą obrałem. Majstrowałem przy obrocie siłownika i próbowałem ręcznie przesunąć tę małą klapkę, żeby ją włożyć. Myślę, że skończyło się na tym, że klapka była skierowana w twoją stronę? Więc zamknięta nad filtrem. Po włożeniu wału, poluzowaniu jednej śruby, włączyłem i wyłączyłem funkcję recyrkulacji i obserwowałem klapkę. Wszystko wyglądało dobrze. Następnie włożyłem drugą śrubę i dokręciłem.
Tak, dokładnie to zrobiłem. To wkurza, ponieważ wielowypust na starym był w innej pozycji niż na nowym, więc aby go wyrównać, klapka była ustawiona nad filtrem, aby pasowała i nie spoczywała z tyłu jak stara.. Aby mieć więcej miejsca na rękę (co było bardzo potrzebne), wyjąłem plastikową rurkę wentylacyjną obok siłownika i upuściłem ją spod schowka, w przeciwnym razie nie mógłbym dostać się do tej tylnej śruby.. to zabawne, że po zainstalowaniu 5 minut później klapka sama opadła.... Teraz boli mnie szyja i plecy od tego wykręcania.. Spróbowałem tego z powodu twojego wątku, więc dziękuję i mam nadzieję, że już więcej nie będzie klikania.. Część za 15 dolarów, tyle kłopotów:LOL:.

Teraz bolą mnie szyja i plecy od tego wykręcania.. Spróbowałem tego z powodu twojego wątku, więc dziękuję i mam nadzieję, że już więcej nie będzie klikać..Część za 15 dolarów tyle kłopotów
I dlatego, gdy się starzeję i mam nadzieję, że mądrzeję, wydaję pieniądze i pozwalam „ekspertom” wykonywać pracę. Powodzenia dla was, młodych ludzi.

I dlatego, gdy się starzeję i mam nadzieję, że mądrzeję, wydaję pieniądze i pozwalam „ekspertom” wykonywać pracę. Więcej mocy dla was, młodzi.
A mój jest nadal na gwarancji, po prostu porównuję kłopot z zawiezieniem naszego rodzinnego pojazdu do dealera i zrobieniem tego samemu. Na szczęście mam dealera dość blisko, w przypadku wezwania do serwisu po prostu wróciłem pieszo i pojechałem tam rowerem, żeby go odebrać. Za zimno dla mnie, żeby to teraz robić.

A mój jest wciąż na gwarancji, po prostu porównuję kłopot z zawiezieniem naszego rodzinnego pojazdu do dealera i zrobieniem tego samemu. Na szczęście mam dealera dość blisko, w przypadku wezwania do serwisu po prostu wróciłem i pojechałem tam rowerem, żeby go odebrać. Teraz jest dla mnie za zimno, żeby to robić.
Nie pomyślałem o tym, że to mogło być wezwanie do serwisu i mogliby to naprawić. Jestem teraz trochę po gwarancji na 36000 mil, w przeciwnym razie zleciłbym to im
A mój jest wciąż na gwarancji, po prostu porównuję kłopot z zawiezieniem naszego rodzinnego pojazdu do dealera i zrobieniem tego samemu. Na szczęście mam dealera dość blisko, w przypadku wezwania do serwisu po prostu wróciłem i pojechałem tam rowerem, żeby go odebrać. Teraz jest dla mnie za zimno, żeby to robić.
Nie pomyślałem o tym, że to mogło być wezwanie do serwisu, może powinienem był to sprawdzić, wymieniliby to. Jestem teraz tuż po gwarancji na 36000 mil, więc musiałem to zrobić sam

Jeśli 53 to młodość, zrobiłem to wczoraj i dzisiaj ledwo mogę chodzić🥴
Cóż... Wiek jest względny. W wieku 69 lat jesteś dla mnie młody. :p W wieku 53 lat wciąż pracowałem i mogłem skręcać, obracać się i podnosić o wiele więcej niż teraz.

Cóż... Wiek jest względny. W wieku 69 lat jesteś dla mnie młody. :p W wieku 53 lat wciąż pracowałem i mogłem skręcać, obracać się i podnosić o wiele więcej niż teraz.
Rozumiem cię, ale jeśli zmieniłeś tego małego drania sam, to całkowicie masz mój szacunek. Moje plecy, szyja i dłonie bolą dzisiaj 🤪 Uważaj na siebie, mój przyjaciel,,,,

Mamy rytmiczny dźwięk klikania, który brzmi prawie jak mała pralka i pojawia się, gdy wyłączamy vana. Wydaje się, że dochodzi z deski rozdzielczej. Dźwięk ustaje po około dwóch minutach i występuje tylko wtedy, gdy pojazd jest wyłączony. Jeśli otworzysz drzwi, dźwięk zaczyna się ponownie. W przeciwnym razie pojazd działa dobrze. Czy ktoś jeszcze tego doświadczył? 2018 Hybrid 10 000 mil. Wszystkie wezwania do naprawy i RRT zakończone bez problemów.
Czy kiedykolwiek dowiedziałeś się, co to może być? Mój van też to robi

Czy kiedykolwiek udało Ci się dowiedzieć, co to może być? Mój van teraz tak robi
To siłownik klapy mieszającej. Tani element, ale trzeba zdjąć schowek i jest po lewej stronie. Są 3 śruby, do których trzeba się dostać w dość ciasnej przestrzeni. Najwyraźniej są one wadliwe od dealera i nadal klikają przez jakiś czas, nawet jeśli kluczyk jest wyłączony, a jeśli otworzysz drzwi, uruchamia się na chwilę. To jest naprawa, którą właśnie zrobiłem w moim 18. Załączyłem zdjęcie poniżej
46113

Cześć Jmm11 i ogremustcrush,
Rozumiem, jak to może być niepokojące. Jeśli możesz powtórzyć ten problem i chciałbyś, aby Twoi dealerzy się temu przyjrzeli, możesz również wysłać do nas prywatną wiadomość, w której możemy zapewnić dodatkową pomoc podczas serwisowania Twoich pojazdów.
Lydia
Specjalista ds. opieki społecznej Chryslera
Mam ten sam dźwięk w moim Chryslerze Pacifica z 2018 roku, który właśnie kupiliśmy. Ten dźwięk klik, klik, klik jest irytujący i doprowadza mnie do szału, gdy muszę siedzieć i czekać w pojeździe na kogokolwiek. Słychać go, gdy wyłączam silnik. Nie zauważyłem, żeby znikał nawet po dłuższym czekaniu.

Mam ten sam dźwięk w moim Chryslerze Pacifica z 2018 roku, którego właśnie kupiliśmy. Ten dźwięk klik, klik, klik jest irytujący i doprowadza mnie do szału, gdy muszę siedzieć i czekać w pojeździe na kogokolwiek. Można go usłyszeć po wyłączeniu silnika. Nie zauważyłem, żeby znikał nawet po dłuższym czekaniu.
Miałem ten sam problem w moim 18, właśnie opublikowałem rozwiązanie, to tylko siłownik klapy mieszania, trzeba przejść przez schowek, to nie koniec świata, numer części i to, czego potrzebujesz, jest na zdjęciu, które pobrałem

Czy pozostawione samo sobie, mogłoby to sprawić, że mój van nie będzie chciał odpalić? Bardzo losowo jest tak, jakby decydował się nie odpalać i muszę go odpalać z kabli. Ale innym razem odpala bez problemu. Sprawdziłem akumulator i powiedzieli, że jest w porządku, ale w losowych miejscach zostaję uwięziony bez samochodu, który by odpalił.

Czy pozostawione same sobie, może to doprowadzić do tego, że mój van nie będzie chciał odpalić? Bardzo losowo jest tak, jakby decydował się nie odpalać i muszę go odpalać z kabli. Ale innym razem odpala bez problemu. Sprawdziłem akumulator i powiedzieli, że jest w porządku, ale w losowych miejscach zostaję uwięziony bez samochodu, który by odpalił.
Hałas dochodzący z klap mieszających w żaden sposób nie jest powiązany z tym, że pojazd nie odpala.

Kiedy pojazd nie chce odpalić, czy próbuje, czy nawet się nie uruchamia? Kiedy sprawdzano Twoje akumulatory, czy odłączono akumulator pomocniczy od głównego, odłączając zacisk ujemny? Jeśli nie, wyniki są błędne. Być może będziesz musiał je ponownie sprawdzić.

Z którego roku jest Twój pojazd? Być może baterie w pilocie zawodzą.

Jeśli możesz dodać szczegóły swojego pojazdu do podpisu na forum, może nam to pomóc w przyszłości.

Wymiana tej części to dokładnie to, czego potrzebowałem również dla tego objawu.

Dla tych, którzy będą to robić sami w przyszłości - upewnijcie się, że wymieniacie siłownik, który wydaje się być prawie połączony z filtrem kabinowym, a NIE ten, który jest połączony z konsolą centralną (to siłownik klimatyzacji/ogrzewania i jeśli przypadkowo go zdemontujecie i nieprawidłowo zamontujecie ponownie, utkniecie z ogrzewaniem lub klimatyzacją i będziecie musieli powtórzyć proces 😢)

21 - 40 of 112 Posts