2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
21 - 40 of 67 Posts
Czy sprawdziłeś główny akumulator 12 V? Kiedy akumulator pomocniczy się rozładuje, często rozładowuje główny akumulator.

Link tutaj! Możesz chcieć postępować zgodnie z instrukcjami instalacji na tej stronie przed złożeniem zamówienia. To nie jest prosta wtyczka.
Dzięki! zamawianie!

Przejechałem około 1000 mil w moim 2020 (benzyna), jak dotąd żadne kontrolki ostrzegawcze akumulatora, ale doświadczenie ESS było złe. Konieczność czekania na włączenie/wyłączenie ESS może być wręcz niebezpieczna podczas próby włączenia się do ruchu na prawoskręcie lub przechodzenia przez jezdnię bez sygnalizacji świetlnej.

ESS sprawia również, że parkowanie samochodu to straszne przeżycie. Sprawdzam lusterka lub parkuję w moim garażu i znika! Kilka szarpnięć włącz/wyłącz później i w końcu zaparkuję.

Nie byłem zbytnio skrępowany naciskaniem przycisku, aby wyłączyć go za każdym razem, ale za 130 dolarów będzie to dla mnie warte zachodu. Teraz, miejmy nadzieję (trzymając kciuki i palce u nóg), Chrysler nie będzie musiał zbyt często jeździć do serwisu, więc nie będę musiał zbyt często pamiętać o odłączeniu urządzenia.

Czy sprawdzili główny akumulator 12 V? Kiedy akumulator pomocniczy się rozładuje, często rozładowuje główny akumulator.
Tak, przetestowali go bez mówienia im i główny pakiet 12 V przeszedł testy. Mój Pacifica ma dopiero 609 mil...

@thetruthkc - Tak, czuję Twój ból. Byłem w takich sytuacjach wcześniej i czekałem 3 lata, zanim podjąłem działania... tym razem nie. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że ESS to nie tylko uciążliwość, ale także poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa, jeśli zostaniesz złapany z wyłączonym silnikiem w sytuacji "SHTF"... 130 dolarów usuwa to zagrożenie... i właśnie kupiłem pojazd z ceną MSRP na naklejce 52 tys. dolarów... Myślę, że mogę przeznaczyć 130 dolarów...

Nie mogę się doczekać, aż to przybędzie.

G.

Czekanie na uruchomienie/włączenie ESS może być wręcz niebezpieczne podczas próby włączenia się do ruchu na prawoskręcie lub przejeżdżania przez jezdnię bez sygnalizacji świetlnej.
To coś, do czego wciąż się przyzwyczajam. Zauważyłem, że czekając z wyłączonym silnikiem, mogę przewidzieć zmianę świateł lub przerwę w ruchu, jak zauważasz. Kiedy przewiduję potrzebę przyspieszenia, na chwilę podnoszę stopę z hamulca, odrobinę, a silnik uruchamia się ze stopą wciąż na hamulcu. Nie zatrzymuje się ponownie aż do następnego punktu zatrzymania w mojej podróży.

To jest coś, do czego wciąż się przyzwyczajam. Zauważyłem, że czekając z wyłączonym silnikiem, mogę przewidzieć zmianę świateł na sygnalizacji świetlnej lub przerwę w ruchu, jak zauważasz. Kiedy przewiduję potrzebę przyspieszenia, po prostu na chwilę podnoszę stopę z hamulca, odrobinę, a silnik uruchamia się, gdy stopa wciąż jest na hamulcu. Nie zatrzymuje się ponownie aż do następnego punktu zatrzymania w mojej podróży.
Myślę, że problem pojawia się, gdy nie można przewidzieć sytuacji... to ESS to ta sama sytuacja, co zaskoczenie w neutralnym położeniu w samochodzie z manualną skrzynią biegów.

G.

• Like
Reactions: x95stacey
Tak, zrobili to, przetestowali oba pakiety, tylko jeden był martwy i była to bateria za 200 dolarów... trudno pojąć, że taka bateria do kosiarki kosztuje 200 dolarów. Cholera, widziałem akumulatory litowo-żelazowo-fosforanowe LiFePo AUX14 o podobnych rozmiarach za mniej niż to, które prawdopodobnie również działałyby o wiele lepiej. Ale w końcu wszystko jest bez znaczenia, ponieważ system StartStop pozwoli mi trzymać to coś wyłączone na zawsze, właśnie to naprawiłem, więc furgonetka jest w 100% sprawna.

G.
Akumulatory AUX 14 są łatwo dostępne. O'Reilly ma je za 108 dolarów.

Po prostu odłącz zacisk ujemny od akumulatora pomocniczego. Następnie za każdym razem, gdy otrzymasz komunikat „ESS niedostępny”, powiedz sobie... Dziękuję, teraz będę miał tak dobry dzień!....a kiedy jedziesz i widzisz kontrolkę ostrzegawczą na desce rozdzielczej, to tylko kolejne przypomnienie, jak bardzo lepszy będzie twój dzień, jeśli nie będziesz musiał zajmować się ESS.😁

Wystarczy odłączyć ujemny zacisk od akumulatora pomocniczego. Następnie za każdym razem, gdy otrzymasz komunikat "ESS niedostępne", powiedz sobie... Dziękuję, teraz będę miał tak dobry dzień! ... a kiedy jedziesz i widzisz kontrolkę ostrzegawczą na desce rozdzielczej, to tylko kolejne przypomnienie, jak bardzo lepszy będzie twój dzień, jeśli nie będziesz musiał zajmować się ESS.😁
LOL... może będę musiał to zrobić, aż dojdzie smartstartstop... :) Z pewnością mogę powiedzieć, że to wkurzające...

G.

Dobra wiadomość, urządzenie SmartStartStop zostało dziś zamontowane, więc wygląda na to, że już nigdy więcej nie będę się martwić słabym akumulatorem pomocniczym. :) Gorąco polecane urządzenie, widząc niebieskie światło pod przyciskiem A, i bez kontrolki na desce rozdzielczej, za każdym razem, gdy uruchamiam vana, jest bezcenne...

Czy nadal potrzebujesz akumulatora pomocniczego, mimo że oszukałeś system, aby uwierzył, że naciskasz przycisk A za każdym razem, gdy uruchamiasz? A może możesz go odłączyć?

Dobre pytanie, a krótka odpowiedź brzmi: nie wiem. Moim wykształconym przypuszczeniem, po zobaczeniu, jak działa urządzenie, jest to, że nadal musi być obecne. Ponieważ niebieskie światło wyłączenia ESS włącza się w mniej niż sekundę po uruchomieniu silnika, sugeruje to, że początkowe testy akumulatora są nadal wykonywane pod maską.

Myślę, że tylko czas pokaże, jak radzi sobie akumulator AUX14...

W międzyczasie być może ktoś, kto ma zainstalowane urządzenie SmartStartStop od jakiegoś czasu, może zabrać głos i podzielić się swoim doświadczeniem...

EDIT: Należy również pamiętać, że nie jest to urządzenie wyłączające, a jedynie sprawia, że ustawienie, które miałeś, pozostaje trwałe. ESS nadal może być włączone i działać normalnie...

G.

Mój 2017 nie chciał dziś rano odpalić. Odpaliłem go dziś wieczorem i działa, ale z ostrzeżeniem "A". Być może będę musiał go ponownie odpalić rano, ale przynajmniej wiem, co "może" być problemem, kiedy spróbuję dostać się do dealera jutro. Czy ta dodatkowa bateria jest czymś, co mój lokalny elektryk od akumulatorów/alternatorów mógłby wymienić? Jest świetny w sprawach elektrycznych, a jego głównym biznesem jest regeneracja alternatorów itp.

Mój 2017 nie chciał dziś rano odpalić. Odpaliłem go dziś wieczorem i działa, ale z ostrzeżeniem wskaźnika "A". Być może będę musiał go ponownie odpalić rano, ale przynajmniej wiem, co "może" być problemem, kiedy spróbuję dostać się do dealera jutro. Czy ta bateria pomocnicza jest czymś, co mój lokalny elektryk od akumulatorów/alternatorów mógłby wymienić? Jest świetny w sprawach elektrycznych, a jego głównym biznesem jest regeneracja alternatorów itp.
Wymiana akumulatora pomocniczego jest taka sama jak wymiana pojedynczego akumulatora w normalnym samochodzie.

Twój egzemplarz z 2017 roku nie zdziwiłby mnie, że również główny akumulator ulega awarii, ponieważ to on dostarcza zasilanie podczas uruchamiania Pacifici.

Jeśli jesteś poza 3-letnią / 36 000 milową gwarancją, o wiele taniej jest wymienić je oba samodzielnie. Możesz wyszukać na tym forum instrukcje krok po kroku.

Batteries Plus ma oba akumulatory. Instalują je za darmo i przyjmują stary akumulator zamiast opłaty za rdzeń. Zawsze miałem doskonałą obsługę w naszym lokalnym oddziale.

Jak wskazał "peterweb", akumulator pomocniczy nie ma wystarczającej pojemności, aby zasilać pomocnicze elementy elektryczne (radio, wentylator HVAC, światła itp.), jeśli Twój van wyłączyłby się, gdyby ESS zostało aktywowane, więc ESS zostało wyłączone.

Ponieważ główny akumulator i akumulator pomocniczy są połączone elektrycznie, gdy van jest wyłączony, słabszy akumulator pobiera energię z mocniejszego akumulatora, którym w Twoim przypadku jest akumulator główny. Ostatecznie Twój van nie uruchomi się, ponieważ główny akumulator został naruszony przez akumulator pomocniczy.

Zarówno akumulatory główne, jak i pomocnicze w naszych Pacificach są typu AGM, które nie lubią, gdy ich poziom energii jest bardzo niski, zbyt częste robienie tego zmniejsza ich zdolność do magazynowania energii i będą musiały zostać wymienione.

Szkoda, że konstrukcja ESS w Pacifica wydaje się bardzo obciążająca dla akumulatorów głównych i pomocniczych, ponieważ istnieje wiele przypadków, w których te akumulatory wymagają wymiany w vanach, które mają zaledwie 2-3 lata lub mniej.

Jeśli chcesz oszczędzić główny akumulator, możesz odłączyć ujemny zacisk akumulatora pomocniczego. Spowoduje to dezaktywację ESS i otrzymasz komunikat, że jest niedostępny, a na desce rozdzielczej zaświeci się lampka ostrzegawcza, tak jak teraz, ale zapobiegniesz dalszemu rozładowywaniu głównego akumulatora przez akumulator pomocniczy.
Oba moje akumulatory padły w nieco ponad 1,5 roku. Właśnie wczoraj je wymieniłem. Objęte gwarancją, ale zajęło mi to dwie wizyty u dealera. Mimo to nie było tak źle, ponieważ było to objęte gwarancją.

Tak, przetestowali to bez mojego udziału i główny pakiet 12V przeszedł testy. Mój Pacifica ma dopiero 609 mil...

@thetruthkc - Tak, czuję Twój ból. Byłem już w takich sytuacjach i czekałem 3 lata, zanim podjąłem działania... tym razem nie. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że ESS to nie tylko uciążliwość, ale także poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa, jeśli zostaniesz złapany z wyłączonym silnikiem w sytuacji "SHTF"... 130 dolarów usuwa to zagrożenie... i właśnie kupiłem pojazd z ceną MSRP na naklejce na szybę 52 tys. dolarów... Myślę, że mogę przeznaczyć 130 dolarów...

Nie mogę się doczekać, aż to przybędzie.

G.
Dlaczego po prostu nie odłączyć ujemnego zacisku akumulatora pomocniczego? Wczoraj wymieniłem oba akumulatory i planuję to zrobić, jak tylko będę miał okazję.

Dlaczego po prostu nie odłączyć zacisku ujemnego akumulatora pomocniczego? Wczoraj wymieniłem oba akumulatory i planuję to zrobić, jak tylko będę miał okazję.
Dobrze pytanie, jednak jeśli akumulator pomocniczy nie jest ładowany, ponieważ został odłączony.
Czy ten mały akumulator wyczerpie się i umrze wcześniej czy później?
Czy furgonetka kiedykolwiek naprawdę będzie potrzebować tego małego akumulatora do jakichkolwiek funkcji w przyszłości?
Właśnie odłączyłem od niego kabel ujemny, nasz van ma przejechane 66 mil.
Czy to oznacza, że teraz nie potrzebuję inteligentnego urządzenia stop?
Dużo pytań ??

Czy to oznacza, że teraz nie potrzebuję inteligentnego urządzenia stop?
Oznacza to, że nie można używać systemu stop/start. Akumulator pomocniczy to to, co utrzymuje wszystkie wentylatory, komputery, radio, systemy rozrywkowe itp. w działaniu, gdy silnik jest zatrzymany. Akumulator główny jest używany przez rozrusznik, gdy jest wezwany do ponownego uruchomienia silnika.

21 - 40 of 67 Posts