Właśnie zauważyłem kontrolkę ostrzegawczą, przy przebiegu, żółtą, z okręgiem wokół niej i "!" obok.
Ktoś?
Dzięki
Dave (17 Pac)
Ktoś?
Dzięki
Dave (17 Pac)
Dzięki! zamawianie!Link tutaj! Możesz chcieć postępować zgodnie z instrukcjami instalacji na tej stronie przed złożeniem zamówienia. To nie jest prosta wtyczka.
Tak, przetestowali go bez mówienia im i główny pakiet 12 V przeszedł testy. Mój Pacifica ma dopiero 609 mil...Czy sprawdzili główny akumulator 12 V? Kiedy akumulator pomocniczy się rozładuje, często rozładowuje główny akumulator.
To coś, do czego wciąż się przyzwyczajam. Zauważyłem, że czekając z wyłączonym silnikiem, mogę przewidzieć zmianę świateł lub przerwę w ruchu, jak zauważasz. Kiedy przewiduję potrzebę przyspieszenia, na chwilę podnoszę stopę z hamulca, odrobinę, a silnik uruchamia się ze stopą wciąż na hamulcu. Nie zatrzymuje się ponownie aż do następnego punktu zatrzymania w mojej podróży.Czekanie na uruchomienie/włączenie ESS może być wręcz niebezpieczne podczas próby włączenia się do ruchu na prawoskręcie lub przejeżdżania przez jezdnię bez sygnalizacji świetlnej.
Myślę, że problem pojawia się, gdy nie można przewidzieć sytuacji... to ESS to ta sama sytuacja, co zaskoczenie w neutralnym położeniu w samochodzie z manualną skrzynią biegów.To jest coś, do czego wciąż się przyzwyczajam. Zauważyłem, że czekając z wyłączonym silnikiem, mogę przewidzieć zmianę świateł na sygnalizacji świetlnej lub przerwę w ruchu, jak zauważasz. Kiedy przewiduję potrzebę przyspieszenia, po prostu na chwilę podnoszę stopę z hamulca, odrobinę, a silnik uruchamia się, gdy stopa wciąż jest na hamulcu. Nie zatrzymuje się ponownie aż do następnego punktu zatrzymania w mojej podróży.
Akumulatory AUX 14 są łatwo dostępne. O'Reilly ma je za 108 dolarów.Tak, zrobili to, przetestowali oba pakiety, tylko jeden był martwy i była to bateria za 200 dolarów... trudno pojąć, że taka bateria do kosiarki kosztuje 200 dolarów. Cholera, widziałem akumulatory litowo-żelazowo-fosforanowe LiFePo AUX14 o podobnych rozmiarach za mniej niż to, które prawdopodobnie również działałyby o wiele lepiej. Ale w końcu wszystko jest bez znaczenia, ponieważ system StartStop pozwoli mi trzymać to coś wyłączone na zawsze, właśnie to naprawiłem, więc furgonetka jest w 100% sprawna.
G.
LOL... może będę musiał to zrobić, aż dojdzie smartstartstop...Wystarczy odłączyć ujemny zacisk od akumulatora pomocniczego. Następnie za każdym razem, gdy otrzymasz komunikat "ESS niedostępne", powiedz sobie... Dziękuję, teraz będę miał tak dobry dzień! ... a kiedy jedziesz i widzisz kontrolkę ostrzegawczą na desce rozdzielczej, to tylko kolejne przypomnienie, jak bardzo lepszy będzie twój dzień, jeśli nie będziesz musiał zajmować się ESS.😁
Wymiana akumulatora pomocniczego jest taka sama jak wymiana pojedynczego akumulatora w normalnym samochodzie.Mój 2017 nie chciał dziś rano odpalić. Odpaliłem go dziś wieczorem i działa, ale z ostrzeżeniem wskaźnika "A". Być może będę musiał go ponownie odpalić rano, ale przynajmniej wiem, co "może" być problemem, kiedy spróbuję dostać się do dealera jutro. Czy ta bateria pomocnicza jest czymś, co mój lokalny elektryk od akumulatorów/alternatorów mógłby wymienić? Jest świetny w sprawach elektrycznych, a jego głównym biznesem jest regeneracja alternatorów itp.
Oba moje akumulatory padły w nieco ponad 1,5 roku. Właśnie wczoraj je wymieniłem. Objęte gwarancją, ale zajęło mi to dwie wizyty u dealera. Mimo to nie było tak źle, ponieważ było to objęte gwarancją.Jak wskazał "peterweb", akumulator pomocniczy nie ma wystarczającej pojemności, aby zasilać pomocnicze elementy elektryczne (radio, wentylator HVAC, światła itp.), jeśli Twój van wyłączyłby się, gdyby ESS zostało aktywowane, więc ESS zostało wyłączone.
Ponieważ główny akumulator i akumulator pomocniczy są połączone elektrycznie, gdy van jest wyłączony, słabszy akumulator pobiera energię z mocniejszego akumulatora, którym w Twoim przypadku jest akumulator główny. Ostatecznie Twój van nie uruchomi się, ponieważ główny akumulator został naruszony przez akumulator pomocniczy.
Zarówno akumulatory główne, jak i pomocnicze w naszych Pacificach są typu AGM, które nie lubią, gdy ich poziom energii jest bardzo niski, zbyt częste robienie tego zmniejsza ich zdolność do magazynowania energii i będą musiały zostać wymienione.
Szkoda, że konstrukcja ESS w Pacifica wydaje się bardzo obciążająca dla akumulatorów głównych i pomocniczych, ponieważ istnieje wiele przypadków, w których te akumulatory wymagają wymiany w vanach, które mają zaledwie 2-3 lata lub mniej.
Jeśli chcesz oszczędzić główny akumulator, możesz odłączyć ujemny zacisk akumulatora pomocniczego. Spowoduje to dezaktywację ESS i otrzymasz komunikat, że jest niedostępny, a na desce rozdzielczej zaświeci się lampka ostrzegawcza, tak jak teraz, ale zapobiegniesz dalszemu rozładowywaniu głównego akumulatora przez akumulator pomocniczy.
Dlaczego po prostu nie odłączyć ujemnego zacisku akumulatora pomocniczego? Wczoraj wymieniłem oba akumulatory i planuję to zrobić, jak tylko będę miał okazję.Tak, przetestowali to bez mojego udziału i główny pakiet 12V przeszedł testy. Mój Pacifica ma dopiero 609 mil...
@thetruthkc - Tak, czuję Twój ból. Byłem już w takich sytuacjach i czekałem 3 lata, zanim podjąłem działania... tym razem nie. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że ESS to nie tylko uciążliwość, ale także poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa, jeśli zostaniesz złapany z wyłączonym silnikiem w sytuacji "SHTF"... 130 dolarów usuwa to zagrożenie... i właśnie kupiłem pojazd z ceną MSRP na naklejce na szybę 52 tys. dolarów... Myślę, że mogę przeznaczyć 130 dolarów...
Nie mogę się doczekać, aż to przybędzie.
G.
Dobrze pytanie, jednak jeśli akumulator pomocniczy nie jest ładowany, ponieważ został odłączony.Dlaczego po prostu nie odłączyć zacisku ujemnego akumulatora pomocniczego? Wczoraj wymieniłem oba akumulatory i planuję to zrobić, jak tylko będę miał okazję.
Oznacza to, że nie można używać systemu stop/start. Akumulator pomocniczy to to, co utrzymuje wszystkie wentylatory, komputery, radio, systemy rozrywkowe itp. w działaniu, gdy silnik jest zatrzymany. Akumulator główny jest używany przez rozrusznik, gdy jest wezwany do ponownego uruchomienia silnika.Czy to oznacza, że teraz nie potrzebuję inteligentnego urządzenia stop?