2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
101 - 120 of 137 Posts
Co za bałagan. Nie wiem, stary. "Myślę", że wszystko u ciebie w porządku. Ale nie jestem pewien. Mój, który jest poprawny, mówi 12106 i 68163849AB. Wydaje się poprawny, ponieważ jest wstępnie rozcieńczony i ten sam 68163849AB. Czy ktoś jeszcze się wypowie i pomoże facetowi w potwierdzeniu?

Zamówiłem 12106 na Amazon, a zamiast tego pojawiło się 90032. OBA są 50/50. Oba mówią 68163849AB. Załączono zdjęcie. Wlać czy zwrócić? View attachment 52243

• Like
Reactions: Thisisjosh
Chrysler musi celowo tworzyć ten absolutny bałagan.

Żadna z tych liczb się nie liczy. MS.12106 i MS.90032 to bzdurne liczby stworzone z powietrza przez Chryslera, aby wszystkich oszukać.

Liczy się tylko jedna liczba, ASTM D3306, powtórz za mną A-S-T-M D-3-3-0-6.

Moim zdaniem jedyną liczbą, która naprawdę się liczy w tym kontekście, jest numer części Mopar: 68163849AB. Przy okazji, butelka z napisem "MS90032" odpowiada temu, co mówi moja instrukcja obsługi.

Co za bałagan. Nie wiem, stary. "Myślę", że jesteś w porządku. Ale nie jestem pewien. Mój, który jest poprawny, mówi 12106 i 68163849AB. Wydaje się poprawny, ponieważ jest wstępnie rozcieńczony i ten sam 68163849AB. Czy ktoś jeszcze się wypowie i pomoże facetowi w potwierdzeniu?
Przechodziłem przez to wcześniej, nie komplikuj tego, nie martw się niczym innym, 90032 to koncentrat, który musisz wymieszać, a 12106 to wstępnie rozcieńczony 50/50, to wszystko, co musisz wiedzieć, nie zagłębiaj się w nic innego!
Image

• Like
Reactions: Thisisjosh
Czy ktoś jeszcze natknął się na taką sytuację??? Właśnie kupiłem płyn chłodniczy 50/50 mieszanka MS90032. Pierwszy raz kupiłem go miesiąc temu i kosztował mnie 18 dolarów, a teraz 36 dolarów... WTF... Jedyną różnicą, jaką widzę, jest numer części, ale to ten sam przedmiot... pierwszy raz to był #68163849AB, drugi raz to był #68175339AC. Jestem zdenerwowany... Wow... Rozwiązałem to... Nadal kosztuje 18 dolarów, jeśli kupisz ten sam numer części, ale jeśli zapytasz ich tylko o płyn chłodniczy, prawdopodobnie dadzą ci cokolwiek wezmą, niezależnie od tego, czy będzie to pierwszy numer pozycji, czy drugi numer pozycji... Chyba zostałem oszukany z powodu braku wiedzy... wow... mimo wszystko to nie jest fajne!!

Czy ktoś jeszcze natknął się na taką sytuację??? Właśnie kupiłem płyn chłodniczy 50/50 mieszanka MS90032
Pierwszy raz kupiłem go miesiąc temu, kosztował mnie 18 dolarów, a teraz 36 dolarów... WTF...
Jedyną różnicą, jaką widzę, jest numer części, ale to ten sam przedmiot... pierwszy raz to #68163849AB, drugi raz to #68175339AC
Jestem zdenerwowany... Wow...
Jeden jest rozcieńczony 50/50, drugi prawdopodobnie nie.

Czy ktoś jeszcze natknął się na taką sytuację??? Właśnie kupiłem płyn chłodniczy 50/50 mieszanka MS90032
Pierwszy raz kupiłem go miesiąc temu, kosztował mnie 18 dolarów, a teraz 36 dolarów... WTF...
Jedyną rozbieżnością, jaką widzę, jest numer części, ale to ten sam przedmiot... pierwszy był #68163849AB, drugi raz był #68175339AC
Jestem zdenerwowany... Wow...

Rozwiązałem to... Nadal kosztuje 18 dolarów, jeśli kupisz ten sam numer części, ale jeśli zapytasz ich tylko o płyn chłodniczy, prawdopodobnie dadzą ci cokolwiek, co podniosą, niezależnie od tego, czy będzie to pierwszy numer części, czy drugi numer części... Chyba zostałem oszukany z powodu braku wiedzy... wow... mimo wszystko to nie jest fajne!!
Czy etykieta na pojemniku ma zarówno angielski, jak i francuski? Czy odnosi się do kilometrów? Z tego, co udało mi się szybko zauważyć podczas wyszukiwania, ten drugi numer części może być przeznaczony na rynek kanadyjski.

Cześć,

Mój dealer mówi, że numer części do płynu chłodzącego Pacifica hybrid to Mopar 68163848AB, ale wyszukiwanie na Amazon i innych stronach internetowych pokazuje tylko 68163849AB. Amazon twierdzi również, że to nie "PASUJE" do Chryslera Pacifica. Jakie płynu chłodzącego powinienem użyć i jaka jest różnica między 48AB i 49AB?

Dzięki,
Zeep

Witaj,

Mój dealer mówi, że numer części płynu chłodzącego Pacifica hybrid to Mopar 68163848AB, ale wyszukiwanie na Amazon i innych stronach internetowych pokazuje tylko 68163849AB. Amazon twierdzi również, że to nie "PASUJE" do Chryslera Pacifica. Jakieś sugestie, którego płynu chłodzącego powinienem użyć i jaka jest różnica między 48AB a 49AB?

Dzięki,
Zeep
Pierwszy to koncentrat, drugi to mieszanka 50/50. Możesz wybrać którykolwiek, ale będziesz musiał rozcieńczyć koncentrat 50% destylowaną wodą.

Cześć,

Mój dealer twierdzi, że numer części płynu chłodzącego do Pacifica hybrid to Mopar 68163848AB, ale wyszukiwanie na Amazon i innych stronach internetowych pokazuje tylko 68163849AB. Amazon twierdzi również, że to nie "PASUJE" do Chryslera Pacifica. Jakieś sugestie, jakiego płynu chłodzącego powinienem użyć i jaka jest różnica między 48AB a 49AB?

Dzięki,
Zeep
48 to koncentrat, który wymaga rozcieńczenia. 49 to wersja wstępnie rozcieńczona.

Witaj,

Mój dealer mówi, że numer części płynu chłodzącego Pacifica hybrid to Mopar 68163848AB, ale wyszukiwanie na Amazon i innych stronach internetowych pokazuje tylko 68163849AB. Amazon twierdzi również, że to nie "PASUJE" do Chryslera Pacifica. Jakieś sugestie, jakiego płynu chłodzącego powinienem użyć i jaka jest różnica między 48AB a 49AB?

Dzięki,
Zeep
Krótko mówiąc, chcesz 49AB, aby uzupełnić płyn chłodzący (wstępnie rozcieńczony, bez konieczności mieszania).

Chciałbyś koncentrat 48AB, jeśli chcesz zaoszczędzić trochę pieniędzy na wymianie/spuszczeniu płynu.

Czy mogę kupić fioletowy i dodać go bez problemu? Mój zbiornik jest bardzo niski
Z pewnością możesz dodać płyn chłodzący. Uważam, że to MS.90032, tak, jest fioletowy i występuje w postaci koncentratu lub mieszanki 50/50 gotowej do użycia.

Twoim większym problemem jest to, czy masz uszkodzoną uszczelkę głowicy.

Czy mogę kupić fioletowy i dodać go bez problemu? Mój zbiornik jest bardzo niski
Możesz dodać oba w postaci 50/50 bezpośrednio do zbiornika do maksymalnej linii (lub gdzieś pomiędzy linią maksymalną i minimalną), gdy jest zimny

68163849AB - MS.12106 / 68163849AB - MS.90032

To, co mówi M0Par powyżej, może być prawdą, ale oba nasze Pacifica mają rozszerzone gwarancje Mopar. Nie zamierzam ryzykować odmowy pokrycia przez doradcę serwisowego, ponieważ zaoszczędziłem kilka dolarów i zmieszałem płyn niezamienny Mopar z prawdziwym płynem Mopar, ale to tylko ja.
Ostatnim razem (lata temu), kiedy wlałem prestone green do Buicka, układ chłodzenia oszalał. GM zmieniło się na DEX COOL junk.
WIĘC tym razem, chociaż teraz mieszkam na Florydzie, nie chcę, żeby układ chłodzenia zamarzał rano. Mam tester glikolu do pomiaru wytrzymałości. Trzy dolarowa rzecz w domu części. ALE jak wszyscy wiedzą, gwarancje są łatwo łamane przez dealerów wszelkiego rodzaju. Mogą wymyślać w drobnym druku, w który są uzbrojeni, aby powodować kłopoty klientom przez wiele lat.
Posiadam teraz Pacificę z 2022 roku i przeglądając to forum, wywnioskowałem wysokie uszkodzenia głowic cylindrów. Nie chcę zgadywać. Naprawdę nie mogę już nikomu zaufać, więc... Muszę zapytać, czy mój tester glikolu zadziała na żółtym płynie w moim układzie chłodzenia? Chcę, żeby testował do -35 stopni na wypadek, gdybym musiał podróżować do Nowego Jorku tej zimy. A jeśli nie, będę chciał dodać trochę na zimniejszą pogodę. TAK, w środkowej części stanu Nowy Jork robi się tak zimno i zimniej.
Z góry dziękuję za szczerość
Barney

Ostatnim razem (lata temu), kiedy wlałem prestone green do Buicka, układ chłodzenia oszalał. GM zmieniło się na DEX COOL junk.
WIĘC tym razem, mimo że teraz mieszkam na Florydzie, nie chcę, żeby układ chłodzenia zamarzł rano. Mam tester glikolu do pomiaru stężenia. Trzy dolarowa rzecz w sklepie z częściami. ALE jak wszyscy wiedzą, gwarancje są łatwo łamane przez dealerów wszelkiego rodzaju. Mogą wymyślić w drobnym druku, w co są uzbrojeni, aby powodować kłopoty klientom przez wiele lat.
Teraz posiadam Pacificę z 2022 roku i po przejrzeniu tego forum wywnioskowałem wysokie awarie głowic cylindrów. Nie chcę zgadywać. Naprawdę nie mogę już nikomu zaufać, więc... Muszę zapytać, czy mój tester glikolu zadziała na żółtym płynie w moim układzie chłodzenia? Chcę, żeby testował do -35 stopni na wypadek, gdybym musiał podróżować do Nowego Jorku tej zimy. A jeśli nie, będę chciał dodać trochę na zimniejszą pogodę. TAK, w środkowej części stanu Nowy Jork robi się tak zimno i zimniej.
Dziękuję z góry za szczerość
Barney
Jak wspomniał @tibi500, Twój płyn chłodzący powinien mieć różowo-fioletowy kolor. Chodzi o to, że możesz nie mieć prawdziwego płynu chłodzącego OAT w swojej Pacifica. Sprawdź instrukcję obsługi. Zawiera ona ostrzeżenie, że poważne uszkodzenie silnika może wystąpić, jeśli wlejesz płyn chłodzący inny niż OAT. Powiedziawszy to, istnieją pewne marki inne niż Mopar (być może Prestone, PEAK), które nie mają tego samego koloru co Mopar, ale przechodzą jako płyn chłodzący OAT i to właśnie możesz mieć.

Właściwie zmieszany (50% płynu chłodzącego/50% wody destylowanej), tak zwany płyn chłodzący "Long Lasting" ma za zadanie utrzymywać ochronę przed zamarzaniem do 10 lat, ale wielu z nas wymienia go wcześniej. W przypadku Twojej Pacifici bardziej martwiłbym się o poziom płynu chłodzącego w zbiorniku, upewniając się, że nie spadnie poniżej linii "MIN" i na pewno, że zbiornik się nie opróżni.

Jeśli chodzi o Twój tester płynu niezamarzającego, jeśli masz jeden z tych standardowych testerów z żarówką do ściskania na górze, powinno być dobrze. Pamiętaj, aby postukać w bok, aby zbić pęcherzyki, które tworzą się po stronie strzałki wskaźnika po pobraniu płynu. Pamiętaj również, aby najpierw przetestować go na szklance wody. Jeśli woda testuje na -30 stopni, to wiesz, że tester nie działa.

Dzięki, potrzebowałem dziś dobrych wieści. Sprawdziłem poziom i kolor, jest na szwie zbiornika i jest rozcieńczonym fioletem. Zauważyłem połysk oleju wokół tylnych cewek i trochę brudu drogowego przylegającego do oleju na cewkach. Jeśli to coś wytrzyma rok, to jestem zadowolony. Mój Silverado z 1999 roku ma 315 000,00 mil na liczniku i działa dobrze. Przód jest trochę niechlujny, ale jestem do tego przyzwyczajony.
Old Barney

Dzięki, potrzebowałem dziś dobrych wieści. Sprawdziłem poziom i kolor, jest na szwie zbiornika i jest rozcieńczonym fioletem. Zauważyłem połysk oleju wokół tylnych cewek i trochę brudu drogowego przylegającego do oleju na cewkach. Jeśli to coś wytrzyma rok, to jestem zadowolony. Mój Silverado z 1999 roku ma na liczniku 315 000,00 mil i działa dobrze. Przód jest trochę niechlujny, ale jestem do tego przyzwyczajony.
Old Barney
Dobrze współpracują z płynem chłodniczym MOPAR... DODATKOWO, powodem, dla którego nie można mieszać płynów chłodniczych, jest to, że po zmieszaniu zaczną się one zbrylać w duże pomarańczowe kule. Jeśli kiedykolwiek zobaczysz pomarańczowe pływaki w zbiorniku płynu chłodniczego, będziesz wiedział, że ktoś w pewnym momencie wlał niewłaściwy płyn chłodniczy i system będzie wymagał dokładnego płukania.

Image

101 - 120 of 137 Posts