2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
541 - 560 of 718 Posts
Mówiąc o tym wszystkim, czy ktoś ustalił, czy istnieje pojedynczy przewód, który jest poprowadzony do systemu uConnect i informuje go, czy samochód się porusza, czy nie? Nienawidzę faktu, że nawet pasażer na przednim siedzeniu nie może wprowadzać informacji do programu nawigacyjnego podczas jazdy samochodem.

Cześć... Przejrzałem większość tych postów, ale wciąż jestem trochę zdezorientowany... Mam LX z 2017 roku z najmniejszym wyświetlaczem (4 lub 5 cali?). Z tego, co widziałem, najłatwiejszą opcją wydaje się być ulepszenie do 7 cali. Czy ktoś może pomóc ze wszystkim, czego potrzebowałbym do tego ulepszenia? Widzę oferty z tytułami takimi jak: "2018 CHRYSLER PACIFICA 7" Touch Display Screen OEM Radio Receiver Satellite OEM", ale nie jestem pewien, czy to zadziała. Zależy mi głównie na większym ekranie i Android Auto.

Cześć... Przejrzałem większość tych postów, ale wciąż jestem trochę zdezorientowany...

Mam 2017 LX z najmniejszym wyświetlaczem (4 lub 5"?)

Z tego, co widziałem, najłatwiejszą opcją wydaje się być ulepszenie do 7".

Czy ktoś może pomóc we wszystkim, czego potrzebowałbym do tego ulepszenia? Widzę oferty z tytułami takimi jak:

"2018 CHRYSLER PACIFICA 7" Ekran dotykowy Wyświetlacz OEM Odbiornik radiowy Satelitarny OEM"

Ale nie jestem pewien, czy to zadziała. Chcę głównie większy ekran i Android auto.
Sprawdź tę ofertę i porównaj złącza z tyłu z twoimi, powinny się zgadzać.

Oferta eBay

Możesz też wybrać się na infotainment.com i uzyskać pełny ekran 8,4", ale to nie jest tanie.

Sprawdź tę ofertę i porównaj złącza z tyłu z twoimi, powinny się zgadzać.

Oferta eBay

Możesz też pójść drogą infotainment.com i uzyskać pełny ekran 8,4”, ale to nie jest tanie.
Bardzo dziękuję za informacje. Jeszcze jedno pytanie:

Czy istnieje różnica między numerami modeli, takimi jak P68420248AC i P68331626AG (ten, który podałeś)?

Dziękuję bardzo za informacje. Jeszcze jedno pytanie:

Czy istnieje różnica między numerami modeli, takimi jak P68420248AC i P68331626AG (ten, do którego podałeś link)?
Mam tutaj Pacificę z 2018 roku, oto tył mojego urządzenia.
Jak widać, jest to P68331626AG.
Sądzę, że masz te same przewody. Mogę się mylić.
Image
Image

Mam tutaj Pacificę z 2018 roku, oto tył mojego urządzenia.
Jak widać, jest to P68331626AG.
Podejrzewam, że macie wszystkie te same przewody. Mogę się mylić.
View attachment 54602 View attachment 54603
Więc w zasadzie było to plug and play i zainstalowałem to wystarczająco łatwo... Wyświetlacz miał rysę, z którą mogłem żyć, ale po włączeniu wyświetlacz ma mnóstwo zaciemnień/wycieków podświetlenia wzdłuż krawędzi. Mimo to trochę się nim pobawiłem i nie mogę uruchomić Android Auto, więc to był dla mnie strike 3 :(

Więc w zasadzie było to plug and play i zainstalowałem to wystarczająco łatwo... Wyświetlacz miał rysę, z którą mogłem żyć, ale po włączeniu wyświetlacz ma mnóstwo zaciemnień/wycieków podświetlenia na krawędziach. Mimo to trochę się nim pobawiłem i nie mogę uruchomić Android Auto, więc to był dla mnie strike 3 :(
Przykro mi to słyszeć. Zawsze byłem zadowolony z mojego ekranu. Chociaż chciałbym mieć większy ekran 8.4. Ale to kosztowna aktualizacja. Dołączyłem zdjęcie mojego ekranu pokazujące Apple CarPlay. Aby dać ci wyobrażenie, jak to będzie wyglądać. Nie mam Androida, żeby ci pokazać.
Ale jeśli Android Auto nie działa, istnieje kilka wątków, które mogą pomóc. Uważam, że typowe problemy to słabej jakości kable USB, usunięcie wszystkiego z radia i telefonu i rozpoczęcie od zera. Niektórzy musieli wymienić port USB.

Czy komuś udało się pomyślnie aktywować usługi połączone za pośrednictwem aplikacji Chryslera po wymianie radia? Jestem ciekaw, czy usługi połączone przechodzą przez oryginalny numer VIN vana, czy numer VIN, który jest w nowym radiu..?
Też się nad tym zastanawiam.

Skoro już o tym mowa, czy ktoś ustalił, czy istnieje pojedynczy przewód, który jest poprowadzony do systemu uConnect i informuje go, czy samochód się porusza, czy nie? Nienawidzę faktu, że nawet pasażer z przodu nie może wprowadzać informacji do programu nawigacyjnego podczas gdy samochód się porusza.
Nie, to nie jest jak w starych radiach. Ta informacja jest przekazywana przez CANBUS i chociaż w radiu są opcje (dostępne z AlfaOBD), które pozwalają na włączenie NAV w ruchu, ustawienie niczego nie zmienia (gdzieś istnieje globalne nadpisanie blokujące tę funkcjonalność).

Brzmi to jak pytania wszystkich innych, ale do rzeczy: Właśnie kupiłem Touring 2017 z ulepszonym ekranem 8,4 cala (wymienionym na oryginalnej naklejce). Ma również podgrzewane fotele kierowcy i pasażera. Brak ekranów z tyłu. Chcę idealnie przejść na bezprzewodowe Android Auto. Z tego, co tu widzę, muszę zdobyć UAV i ekran z lat 2018-2019 (lub oba razem) ze złomowiska, z nawigacją lub bez, kabel i bezprzewodowy adapter USB. Mogę użyć ramki i otworów wentylacyjnych z mojego samochodu. Czy to się zgadza? Nawigacji nie da się uruchomić? Jeśli nie, jestem zadowolony z google maps lub wayz. Ile wydali ci, którym się to udało? Dzięki!

Przede wszystkim chcę podziękować wam wszystkim za wspaniałą pracę nad tym wątkiem. Zainspirowało mnie to do ulepszenia również mojego systemu.

Zamówiłem więc odbiornik 68308807AH. Z tego co zrozumiałem, ten nie ma nawigacji, ale nie obchodzi mnie to, dopóki mogę mieć CarPlay.
Wczoraj otrzymałem przedmiot:

Image

Otrzymałem również kabel Fakra 40 cm z Chin (16 $).
Wyświetlacz jest w drodze, ale byłem ciekaw, co zobaczę w starym.

Podłączyłem więc to urządzenie. Białe i żółte przewody tuż nad ogromnym gniazdem są takie same jak w starym. Ogromne gniazdo oczywiście pasuje. Następnie szary (mini-usb-podobny) - ten również był w starym urządzeniu, ale trzeba było go obrócić o 180 stopni, aby włożyć. Kabel Fakra wchodzi do białego gniazda w lewym dolnym rogu. Więc na końcu - zielony w lewym dolnym rogu, czerwony w prawym górnym i czarne prostokątne gniazdo obok - nic do nich nie podłączyłem. Nie jestem pewien, za co odpowiadają. Dwa kable pozostały odłączone - oczywiście oryginalny wideo i również ten, który był na dole mojego starego urządzenia, z dopasowaniem 90 stopni, w kolorze różowym. Jeśli ktoś wie więcej, proszę się podzielić (np. może różowy 90 stopni powinien iść do czerwonego i do jakiej funkcjonalności?).

Podłączyłem mój stary ekran. Włączyłem samochód - czarny ekran. Zmieniając temperaturę klimatyzacji, widzę liczby na ekranie. Kamera cofania również działa. Oczywiście rozdzielczość jest za niska, więc widzę tylko lewą górną ćwiartkę całego obrazu. Nie pojawia się żaden dialog antykradzieżowy i to mnie przestraszyło. Przeczytałem tutaj, że użytkownik @hotsock2001 miał dokładnie te same objawy, ponieważ jego samochód jest kanadyjski (tak jak mój). Rozwiązał to, kupując inny moduł odbiornika, z kanadyjskiego samochodu. Byłem więc rozczarowany, że muszę to sprzedać i szukać innego. Mały ekran za kierownicą mówi "Radio zablokowane" z obrazem wieży radiowej.

Zostawiłem samochód na kilka godzin w ten sposób:

Image

I nic się nie zmieniło. Czarny ekran, tylko jakieś wskazania klimatyzacji i kamera cofania.

Co zrobiłem dalej, to wyciągnąłem bezpiecznik 76 na kilka minut. Bez zmian.
Następnie całkowicie odłączyłem akumulator i poszedłem na lunch (około 40 minut).

Kiedy wróciłem, włączyłem samochód i byłem tak szczęśliwy, widząc ten dialog:

Image

Oczywiście dotyk nie działa i wciąż muszę kupić kod dla tego urządzenia. Ale teraz jestem prawie pewien, że jestem bardzo blisko sukcesu.
Wyświetlacz P68316174AB jest w drodze i przewidywany jest za 3-4 dni. Podzielę się, mam nadzieję, że to będzie kolejna udana wiadomość o przypadku.
Oba urządzenia kupione na ebay, 140$ za odbiornik i 220$ za ekran (powiedzieli, że jest w świetnym stanie bez zadrapań, zobaczymy).

Chciałem tylko podzielić się tutaj moim szczegółowym doświadczeniem, aby wesprzeć ten wątek, który (prawdopodobnie) uratował mi ~1600$ w porównaniu do rozwiązania infotainment za 2 tys. $ :)

Pozdrawiam,
Roman z Ukrainy (a tak przy okazji, wy Amerykanie jesteście wspaniali we wspieraniu Ukrainy, po prostu wiedzcie, że jesteśmy wdzięczni i bardzo was kochamy).

Czy różowy kabel, którego nie podłączyłeś do anteny 3G? I wydaje mi się, że gdzieś widziałem, że kod odblokowujący jest po prostu obliczany z ostatnich 4 cyfr numeru seryjnego. Gdzieś został opublikowany algorytm...

I 140 $ + 220 $ wydaje się świetną ofertą. Kanadyjski Ebay? czy USA?

Czy różowy kabel, którego nie podłączyłeś, to antena 3G? I wydaje mi się, że gdzieś widziałem, że kod odblokowujący jest po prostu obliczany z ostatnich 4 cyfr numeru seryjnego. Gdzieś został opublikowany algorytm...

I 140 $ + 220 $ wydaje się świetną ofertą. Kanadyjski Ebay? czy US?
Cześć @tjr,

Jeśli to antena 3G - zdecydowanie jej nie potrzebuję, ponieważ nie ma możliwości, aby którekolwiek z udostępnionych usług zdalnych działały na Ukrainie.
Jeśli chodzi o kod odblokowujący, zaoszczędziłoby to kolejne 5-10 $, gdybym znał ten algorytm, ale jak dotąd nie mogę go znaleźć. I mam wątpliwości, ponieważ jeśli istnieje, dlaczego wciąż istnieją te propozycje na ebay.
Moi zakupy zostały zrealizowane na US ebay. Ten sprzedawca.

Jak obiecałem powyżej, podsumowuję moją sprawę.

Otrzymana jednostka wyświetlacza P68316174AB, stan jest OK.
Musiałem zamienić wyświetlacz w mojej ramce z otworami wentylacyjnymi, ponieważ moja jest w doskonałym stanie.

Zainstalowałem wszystko, otrzymałem prośbę o kod antykradzieżowy. Kod kupiony (7,99 $).

I teraz wszystko jest wspaniale. Wszystko, czego chciałem, to carplay i dostałem to.

Image

Wielkie dzięki za ten temat i za wszystkie badania, które zostały wykonane.

Zatem pytanie do tych, którzy ukończyli tę aktualizację. Kupiłem zestaw do aktualizacji UAV od Infotainment, zainstalowałem go wczoraj, kiedy po raz pierwszy zainstalowałem, radio się włączyło i poprosiło o kod antykradzieżowy, Infotainment go dołączyło, więc wpisałem go i radio wydawało się działać, chociaż brakowało niektórych moich opcji. Zrobiłem tak, jak zasugerowano, wyłączyłem samochód i zostawiłem go na 20 minut, kiedy wróciłem, ekran radia jest czarny. Jeśli nacisnę którąkolwiek z elementów sterowania klimatyzacją, pojawiają się one na ekranie, jeśli wrzucę wsteczny, dostaję kamerę cofania, ale ekran pozostaje pusty. Próbowałem odłączyć ujemne zaciski akumulatora od obu akumulatorów na 20 minut. Wyjąłem bezpiecznik F76 na kilka minut, a nawet go wymieniłem. Zostawiłem go na noc zeszłej nocy... wciąż tylko czarny ekran, z wyjątkiem naciśnięcia elementów sterowania klimatyzacją. Wyświetla również logo Chrysler splash po wyłączeniu pojazdu. Włożyłem oryginalne radio z powrotem i działa bez problemu. Jeśli ktoś ma sugestię, byłbym wdzięczny. Zostawiłem 2 wiadomości w Infotainment i jak dotąd brak odpowiedzi.
Mam ten sam problem, wiem, że to stare, ale czy kiedykolwiek rozwiązałeś ten problem?
Daj mi znać, dzięki!

Mam odbiornik 68461768AA i ekran P68316174AB. Wszystko działa, gdy po raz pierwszy go uruchamiam, NAV pokazuje moją lokalizację, a carplay działa, ale brakuje mi opcji takich jak; sterowanie fotelem pasażera (chłodzone ogrzewane) i drobiazgi, takie jak składanie zagłówka. Jest twierdzenie, aby wyłączyć i pozwolić modułom na synchronizację, ale gdy tylko to zrobię, mam ten pusty problem, jednak jedyna różnica polega na tym, że nie mam kamery cofania.

541 - 560 of 718 Posts