2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner

Pacifica 2021 AWD Sprężyny obniżające

19K views 20 replies 10 participants last post by  Gmoney55  
#1 ·
Cześć, chcę tylko zapytać, gdzie mogę dostać sprężyny obniżające do mojego awd 2021 pacifica?
Czy sprężyny obniżające fwd i awd są takie same?
Dziękuję!

#6 ·
+1 dla VelvetRedAWD. Właściwie, po co obniżać jakiegokolwiek Pacifica, FWD lub AWD? Są wystarczająco niskie, prawda?

#11 ·
Prawie każda odpowiedź w tym wątku jest powodem, dla którego nigdy nie powinieneś pytać o obniżanie minivana na forum minivanów.

Wiele osób boi się własnego cienia, jeśli chodzi o modyfikacje.

Niezbyt wiele specyficznych dla Pacifici, ale tego można się spodziewać, biorąc pod uwagę platformę, o której mówimy.

Mógłbyś rozważyć niestandardowe opcje gwintowane, ale mogą być bardzo drogie.

Inną opcją byłoby zawieszenie pneumatyczne. Dość drogie, ale regulowane do praktycznie dowolnej wysokości.

Wysłane z mojego SM-G991U1 za pomocą Tapatalk

#12 ·
Kwestionowałem ten projekt tylko dlatego, że jedną z moich nielicznych skarg na Pacificę jest to, że jest ona od samego początku za niska.

• Like
Reactions: VelvetRedAWD
#14 ·
Naklejki. Felgi. Opony.
Rozumiem potrzebę osobistego podejścia, ale układ zawieszenia to ogromny problem z wydajnością/kontrolą. Gwarancja zostanie odrzucona dla wyglądu? Jeśli gwarancja minęła, to w porządku i rób, co chcesz, ale pamiętaj, że nie jesteś właścicielem drogi i jesteś zobowiązany do upewnienia się, że części nie odpadają. Żadnych tylnych spoilerów z drewna 2x4. :) Czy ktoś widział jakieś zdjęcia w stylu "Tam, naprawiłem to" Pacificas?

#15 ·
Potraktuj to jak SRT. Naklejki. Felgi. Opony. Rozumiem potrzebę osobistego podejścia, ale układ zawieszenia to ogromny problem z wydajnością/kontrolą. Gwarancja zostanie unieważniona dla wyglądu? Jeśli jest po gwarancji, to w porządku i rób, co chcesz, ale pamiętaj, że nie jesteś właścicielem drogi i jesteś zobowiązany do upewnienia się, że części nie odpadają. Żadnych tylnych spoilerów z drewna 2x4. :) Czy ktoś widział jakieś zdjęcia Pacificas w stylu "Tam, naprawiłem to"?
Gwarancja nie zostanie unieważniona z powodu obniżenia.

To nie jest legalne.

Może na niektórych elementach zawieszenia, ale nie na całości.

Wysłane z mojego SM-G991U1 używając Tapatalk

#16 ·
Dołącz do zabawy Chrysler Pacifica 2017+ Modified | Facebook VK ma cię na sprężynach, nie mogę się wypowiadać na temat AWD, ale Paul Cotaco prowadzi Vankulture i jest na tej stronie, zamieścił również kilka obniżonych AWD Pacificas. Mam sprężyny RSR w swoim i są idealne, tylko niewielki spadek jakości jazdy, nadal mieści 3 dzieci, 3 dorosłych na wycieczkach po kraju. Zrobiłem w tym roku dwa razy Boston do Naples na Florydzie. Chrysler Pacifica – VANkulture (vkstore.co)

#20 ·
Jestem również ciekaw potencjalnych sprężyn obniżających do modelu 2021 Chrysler Pacifica Limited S AWD. Chcę go tylko trochę obniżyć, aby zmniejszyć szczelinę między nadkolem a górną częścią opon, gdy zamontuję 22-calowe felgi.

Właściwie to przyglądam się felgom Verde Axis V99 Satin Black w rozmiarze 22x9 z przesunięciem +32 mm z oponami 265/35R22 zamontowanymi na nich.

Czy ktoś wie, czy ten offset będzie pasował do tych specyfikacji?

Dziękuję za pomoc,
John