2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner

Problemy z kodem usterki silnika U0412 po akcji serwisowej 73B w Pacifica Hybrid

56K views 527 replies 111 participants last post by  Amphicar770  
#1 ·
Osiem dni temu odebrałem mojego Pacifica Hybrid po wykonaniu akcji serwisowej 73B. Wczoraj samochód wyświetlił kontrolkę silnika. Zabrałem go do serwisu i odczytali kod błędu U0412-00 - Nieprawidłowe dane odebrane z modułu kontroli energii akumulatora-A. Serwis nie jest w stanie przeprowadzić diagnostyki do przyszłego tygodnia. Podejrzewam, że może to być związane z aktualizacją oprogramowania wykonaną w ramach akcji serwisowej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem po wykonaniu akcji serwisowej?

#2 · (Edited)
Właściciele 2018, które miałem. To wydarzyło się wczoraj. Przeprowadzili akcję serwisową w grudniu.

owns 2021 Chrysler Pacifica Hybrid Pinnacle
#4 ·
Właściciele 2018, które miałem. Zdarzyło się to wczoraj. Plus wiele innych DTC, które, jestem pewien, są w jakiś sposób połączone. Przeprowadzili akcję serwisową w grudniu.

Właściciele tych pojazdów, którzy wciąż testują beta tego 💩 oprogramowania, starzeją się. Ponieważ marnuje to czas i pieniądze ludzi, którzy muszą się tym ZAWSZE zajmować!
View attachment 59089
View attachment 59090
View attachment 59093
View attachment 59094

Teraz zaczynam wierzyć, że wszystkie działy oprogramowania pojazdów Stellantis są takie, jak to, co zamieściłem poniżej:

Stara historia, ale sprawia, że myślę o Uconnect! | 2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums
Czekałem, aż zrobią to w moim 2018, ponieważ jest zimno i nie miałem czasu. Cieszę się, że jeszcze tego nie zrobiłem, ponieważ wydaje się, że nadal jest problem. @ThisSuckersElectrical informuj nas na bieżąco, ponieważ jestem ciekaw, co teraz zrobi z tym problemem dealer. Po prostu z ciekawości, czy w tym 2018 roku wymieniono już magistralę CAN? Zakładam, że tak, skoro wspomniałeś o tym w innych wątkach.

#3 ·
Osiem dni temu odebrałem mojego Pacifica Hybrid po wykonaniu akcji serwisowej 73B. Wczoraj w samochodzie zapaliła się kontrolka silnika. Zabrałem go do serwisu i odczytali kod błędu U0412-00 - Nieprawidłowe dane odebrane z modułu kontroli energii akumulatora-A.
Serwis nie jest w stanie uruchomić diagnostyki do przyszłego tygodnia. Podejrzewam, że może to być związane z aktualizacją oprogramowania wykonaną w ramach akcji serwisowej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem po wykonaniu akcji serwisowej?
Przy okazji, jeśli mógłbyś zamieścić ten kod DTC "U0412" w nagłówku wątku, pomoże to innym łatwiej go znaleźć podczas przeszukiwania forum.

#7 ·
Osiem dni temu odebrałem mojego Pacifica Hybrid po wykonaniu akcji serwisowej 73B. Wczoraj samochód wyświetlił kontrolkę silnika. Zabrałem go do serwisu i odczytali kod błędu U0412-00 - Nieprawidłowe dane odebrane z modułu kontroli energii akumulatora-A.
Serwis nie jest w stanie uruchomić diagnostyki do przyszłego tygodnia. Podejrzewam, że może to być związane z aktualizacją oprogramowania wykonaną w ramach akcji serwisowej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem po wykonaniu akcji serwisowej?
Cześć!

Jeśli chcesz uzyskać dodatkową pomoc w połączeniu z nadchodzącą wizytą u dealera, wyślij do nas wiadomość prywatną!
Jesteśmy tutaj, aby pomóc.

Hannah
Chrysler Cares

#274 ·
Witaj!

Jeśli chcesz uzyskać dodatkową pomoc w związku z nadchodzącą wizytą u dealera, wyślij do nas prywatną wiadomość! Jesteśmy tutaj, aby pomóc.

Hannah
Chrysler Cares
Mam ten sam kod błędu w moim pachy 2028. Zakończyłem również akcję serwisową dotyczącą zakładki anody akumulatora. Czy są jakieś wskazówki, jak najlepiej sobie z tym poradzić?

David

#9 ·
+1

Miałem wykonaną pracę 73B 6/1, a mój 2018 wyrzucił U0412 28/1. Zauważyłem, że płyn chłodniczy nie nagrzewa się podczas jazdy na akumulatorze... chłodna jazda do domu z basenu zeszłej nocy. :)

Mam jutro rano wizytę serwisową.
To nie brzmi obiecująco. Ponieważ wydaje się, że to już trzeci raz. Przełożę swój o kolejne miesiąc lub dwa.

@ChryslerCares Czy wiesz, czy chrysler pracuje nad tym problemem, czy wiesz, w czym rzecz?

#10 ·
Witajcie, @r3d3nvy i @gorgbroza!

Abyśmy mogli to dalej zbadać, prosimy o przesłanie nam prywatnej wiadomości, abyśmy mogli dowiedzieć się więcej o Twoim konkretnym pojeździe.

Hannah
Chrysler Cares

#409 ·
Witajcie, @r3d3nvy i @gorgbroza!

Abyśmy mogli to dalej zbadać, prosimy o przesłanie nam prywatnej wiadomości, abyśmy mogli dowiedzieć się więcej o Twoim konkretnym pojeździe.

Hannah
Chrysler Cares
Mam ten sam problem, ale forum nie pozwala mi "rozpocząć konwersacji". Czy jest inny sposób, aby wysłać informacje lub prywatną wiadomość?

#11 ·
Miałem wykonaną pracę 73B 14 stycznia, a mój 2018 wyrzucił kod U0412 27 stycznia. Następnie kontrolka silnika zgasła następnego dnia. Ponownie zaświeciła się 29 stycznia. Znowu zgasła dzisiaj, 30 stycznia. Zadzwoniłem dzisiaj do dealera, sprawdził kod i powiedział, że ma to coś wspólnego z czujnikami układu przeciwblokującego, które nie przesyłają danych z powrotem do komputera. Nie brzmi to dobrze. Bardzo interesujące, że masz ten sam problem.

#285 ·
Miałem wykonaną pracę 73B 14 stycznia, a mój 2018 wyrzucił kod U0412 27/1. Potem kontrolka silnika zgasła następnego dnia. Ponownie zaświeciła 29/1. Znowu zgasła dzisiaj 30/1.
Zadzwoniłem dzisiaj do dealera, sprawdził kod i powiedział, że ma to coś wspólnego z czujnikami układu przeciwblokującego, które nie przesyłają danych z powrotem do komputera. Nie brzmi to dobrze. Bardzo interesujące, że masz ten sam problem.
Ja również mam ten sam kod po aktualizacji 0412

#13 ·
Osiem dni temu odzyskałem mojego Pacifica Hybrid po wykonaniu akcji serwisowej 73B. Wczoraj samochód zapalił kontrolkę silnika. Zabrałem go do serwisu i odczytali kod błędu U0412-00 - Nieprawidłowe dane odebrane z modułu kontroli energii akumulatora-A.
Serwis nie może uruchomić diagnostyki do przyszłego tygodnia. Podejrzewam, że może to być związane z aktualizacją oprogramowania wykonaną w ramach akcji serwisowej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem po wykonaniu akcji serwisowej?
Mieliśmy ten sam problem z kontrolką silnika U0412-00 DTC, wraz z kilkoma innymi DTC ustawionymi, w tym P0A0A-00 High Voltage Interlock Circuit "A" zapisanym po wykonaniu aktualizacji oprogramowania 73B Recall. Wydaje się, że występuje u nas, gdy temperatura spada do pojedynczych stopni (F). Zanieśliśmy go i zapłaciliśmy za kod diagnostyczny. Według dealera otrzymali instrukcje od Chryslera, aby wyczyścić kody i jeśli nie pojawią się ponownie, gdy pojazd jest u dealera, to nic nie robić. Powiedziano nam, że kontrolka silnika pojawia się ponownie, aby go z powrotem przynieść i rozpoczną dialog e-mailowy między certyfikowanym technikiem dealera a technikami/inżynierami Chrysler Corporate (Stellantis)> Powiedziano nam, że ta wymiana może zająć kilka dni, ponieważ Chrysler odpowiada tylko przez e-mail. Dziś zdarzyło się to ponownie, a temperatura w nocy wynosiła około -2 stopni F. Zamierzam spróbować wszystkiego, co w mojej mocy, aby wymusić przedłużenie gwarancji lub wymianę akumulatora LG HV, ponieważ nasz przebieg zbliża się do limitu gwarancji 100 tys. mil dla systemu HV. Inni producenci OEM, tacy jak GM, wymienili akumulatory HV wyprodukowane przez LG, ponieważ LG miało znane wady. Stellantis wciąż próbuje trasy oprogramowania, aby to odłożyć.

#14 ·
Mieliśmy ten sam problem z kodem błędu U0412-00 check engine light DTC, wraz z kilkoma innymi kodami DTC, w tym P0A0A-00 High Voltage Interlock Circuit "A" stored (Battery Pack Control Module) po wykonaniu aktualizacji oprogramowania 73B Recall. Wydaje się, że występuje u nas, gdy temperatura spada do jednocyfrowych stopni (F). Zanieśliśmy go i zapłaciliśmy opłatę diagnostyczną tylko po to, aby dowiedzieć się, że dealer nic nie mógł zrobić, ponieważ usterkę można było usunąć (przyznano, że do tego czasu temperatura tego dnia wynosiła ponad 40 stopni F).
Według dealera, otrzymali instrukcje od Chryslera, aby wyczyścić kody i jeśli nie pojawią się ponownie, gdy pojazd jest u dealera, to nic nie robić. Powiedziano nam, że kontrolka check engine light pojawia się ponownie, aby ją zwrócić, a oni rozpoczną dialog e-mailowy między certyfikowanym technikiem dealera a technikami/inżynierami Chrysler Corporate (Stellantis), aby znaleźć przyczynę. Powiedziano nam, że ta wymiana może zająć kilka dni, ponieważ Chrysler odpowiada tylko przez e-mail.
Dziś zdarzyło się to ponownie, a temperatura w nocy wynosiła około -2 stopni F. Zamierzam spróbować wszystkiego, co w mojej mocy, aby wymusić przedłużenie gwarancji lub wymianę akumulatora LG HV, ponieważ nasz przebieg zbliża się do limitu gwarancji 100 tys. mil dla systemu HV. Inni producenci OEM, tacy jak GM, zastąpili akumulatory HV produkowane przez LG, ponieważ LG miało znane wady. Stellantis wciąż próbuje trasy oprogramowania, aby odłożyć to na później.

#15 ·
Dostałem ten kod również po niedawnym wezwaniu do serwisu. Jeździłem ponad miesiąc bez problemów, potem kod po przejechaniu się przez dzień. Zniknął następnego dnia po kilku minutach i pozostał wyłączony po kilku cyklach włączania/wyłączania podczas załatwiania spraw oraz przez cały następny dzień podczas długiej jazdy w góry i z powrotem, a następnie włączył się około 10 minut od domu i świecił przez cały wczorajszy dzień podczas jazdy po okolicy. Żadnych innych problemów ani objawów poza kontrolką silnika i tym jednym kodem. Zaktualizuję tutaj i będę zainteresowany wysłuchaniem doświadczeń innych właścicieli. Mam ponad 100 tys. km, więc nie jestem zainteresowany płaceniem za odczytanie kodu przez dealera i usłyszenie, że nie mają pojęcia, co robić.

#16 ·
Cześć @PACVANN, @NHBuckeyes, @evergreen i inni użytkownicy!

Nasz zespół chciałby zagłębić się w temat i dowiedzieć się więcej o każdym z Waszych pojazdów, aby lepiej pomóc. Prosimy o indywidualne przesłanie naszemu zespołowi nazwy Państwa salonu oraz daty zakończenia akcji serwisowej za pośrednictwem wiadomości prywatnej, aby rozpocząć rozmowę z nami! Mamy nadzieję na ponowne nawiązanie kontaktu i oczekujemy na znalezienie rozwiązania wspólnie z każdym z Państwa salonów.

Hannah
Chrysler Cares

#19 ·
Cześć @PACVANN, @NHBuckeyes, @evergreen i inni użytkownicy!

Nasz zespół chciałby zagłębić się w temat i dowiedzieć się więcej o każdym z waszych pojazdów, aby lepiej pomóc. Prosimy o indywidualne przesłanie naszemu zespołowi nazwy Państwa dealera oraz daty zakończenia akcji serwisowej za pośrednictwem wiadomości prywatnej, aby rozpocząć z nami rozmowę! Mamy nadzieję na ponowne nawiązanie kontaktu i oczekujemy na znalezienie rozwiązania wspólnie z każdym z Państwa dealerów.

Hannah
Chrysler Cares
Miałem ten kod U0412 dwa razy od czasu wykonania akcji serwisowej 73b w połowie stycznia. Również oba razy zdarzyło się to w temperaturze 40 stopni w garażu, rano po uruchomieniu. Oba razy CEL wyłączył się po kilku dniach jazdy. Właśnie dołączyłem do tego forum, aby o to zapytać. Chciałem wysłać wiadomość do Chrysler Cares, ale system mi na to nie pozwala.

#17 · (Edited)
To jest bardzo interesujące. Kod U0412 pojawił się dwa razy od aktualizacji 73B. Nigdy wcześniej. Oto oś czasu:

18 grudnia 2024 - Wykonano wezwanie do serwisu 73B
31 grudnia 2024 - Kontrolka silnika / U0412. Zgasła po 4 cyklach silnika.
5 lutego 2025 - Kontrolka silnika / U0412. Zgasła po 4 cyklach silnika.
...

Zobaczymy....

#18 ·
Z informacji tutaj i tego, co mogę powiedzieć, wydaje się, że zaczyna się pojawiać po 2 tygodniach od wykonania wezwania do serwisu i pojawia się i znika. Jeszcze tego nie zrobiłem ze względu na to, ponieważ chcę wiedzieć dlaczego i jakie jest rozwiązanie. Wcześniej, jeśli ktoś miał U0412, mogło to prowadzić do wymiany akumulatora, więc obawiam się, że wezwanie do serwisu spowoduje, że pojazdy będą teraz wymagały wymiany nowego akumulatora. Dobrze, że byłby to nowy akumulator, ale źle byłoby czekać i inne potencjalne problemy, które wynikają z jego wymiany.

Mam nadzieję, że ci, którzy mogą zabrać go do dealera i dowiedzieć się, mogą mieć więcej informacji. Może będą mieli aktualizację wersji wezwania do serwisu, tak jak to zrobili wcześniej, z tego, co mogłem stwierdzić.

#20 ·
Mam ten sam problem. Miałem akcję serwisową 73B zakończoną 31.12.24, a kontrolka silnika zapaliła się około miesiąc później, 21.01.25. Kod został odczytany w lokalnym AutoZone i wynosi U0412. Kontrolka silnika nigdy nie zgasła, nadal się świeci i nie udało mi się wrócić do serwisu, aby to sprawdzić/naprawić.

#21 · (Edited)
Pomyślałem, że wspomnę o kilku ustaleniach, które poczyniłem podczas badań, które mogą być istotne w tej kwestii.

Odkryłem, że w 2021 roku istniał TSB/RRT dla 2019 dla U0412. https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10215940-9999.pdf. Co jest również w tym samym czasie, gdy RRT dla 21-013 został wydany dla 2018. Chociaż RRT 2018 21-013 nie wspomina o U0412 jako błędzie. https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10215947-9999.pdf. Obszar warunkowy w TSB z 2019 roku ma te same warunki co w 2018 roku. Zakładam, że może to być powiązane. Miałem ten TSB/RRT wykonany w moim pojeździe (jako szczęśliwy wypadek), ponieważ poprosiłem o to przed wygaśnięciem gwarancji fabrycznej. Poprosiłem o aktualizację oprogramowania Uconnect i ostatecznie zaktualizowali wszystkie RRT, w tym ten, który był częścią mojej aktualizacji. To było dobre, ponieważ pomogło w nagłym szarpnięciu silnika i od tamtej pory sprawiło, że był płynny.

Być może to również powód, dla którego dealer @PACVANN wspomniał o hamulcach przeciwblokujących.

@ThisSuckersElectrical @RamPacificaDriver @dat15 @evergreen @PACVANN @gorgbroza @Roger73B Czy wiecie, czy Wasz pojazd miał kiedykolwiek ten RRT wykonany przed akcją serwisową? Ponieważ jest to TSB, zwykle nie jest wykonywany, chyba że poproszono o aktualizacje przed upływem gwarancji fabrycznej lub wystąpiły objawy związane z TSB. Myślę, że jeśli żaden z pojazdów tutaj nie został zaktualizowany za pomocą tego TSB, może to być związane z tym, jak przebiega akcja serwisowa/aktualizacja oprogramowania. Ponieważ może nie działać w 100% poprawnie z nie zaktualizowanymi modułami? Ponieważ instrukcja akcji serwisowej nie wspomina o aktualizacji ABS, PCM, EBBM, które widziałem (tylko zgaduję) Dealerzy/technicy mogą nie znaleźć tsb, ponieważ nie wspomina o U0412, ale tak w pojeździe z 2019 roku. Zakładając również, że nikt nie ma starego/słabego akumulatora 12 V.

I czy ktoś ma jakieś aktualizacje od dealera, czy udało im się już to rozwiązać?

#22 ·
Po prostu pomyślałem, że wspomnę o kilku odkryciach, które miałem z pewnych badań, które mogą być istotne dla tego tematu.

Odkryłem, że w 2021 roku istniał TSB/RRT dla 2019 dla U0412. https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10215940-9999.pdf. Co jest również w tym samym czasie, gdy RRT dla 21-013 został wydany dla 2018. Chociaż 2018 RRT 21-013 nie wspomina o U0412 jako błędzie. https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10215947-9999.pdf. Obszar warunkowy w TSB z 2019 roku ma te same warunki, co w 2018 roku. Zakładam, że może to być powiązane. Miałem ten TSB/RRT wykonany w moim pojeździe (jako szczęśliwy wypadek), ponieważ poprosiłem o to przed wygaśnięciem gwarancji fabrycznej. Poprosiłem ich o aktualizację mojego oprogramowania Uconnect i ostatecznie zaktualizowali wszystkie RRT, w tym ten, który był częścią mojej aktualizacji. To było dobre, ponieważ pomogło z nagłym kopnięciem silnika i od tego czasu uczyniło go płynnym.

Być może dlatego dealer @PACVANN wspomniał o hamulcu przeciwblokującym.

@ThisSuckersElectrical @RamPacificaDriver @dat15 @evergreen @PACVANN @gorgbroza @Roger73B Czy wiesz, czy Twój pojazd kiedykolwiek miał ten RRT wykonany przed wezwaniem do serwisu? Ponieważ jest to TSB, zwykle nie jest wykonywany, chyba że aktualizacje zostały poproszone przed wygaśnięciem gwarancji fabrycznej lub objawami związanymi z TSB. Myślę, że jeśli żaden z pojazdów tutaj nie został zaktualizowany za pomocą tego TSB, może to być związane z tym, jak wygląda aktualizacja wezwania do serwisu/oprogramowania. Ponieważ może nie działać w 100% poprawnie z nie zaktualizowanymi modułami? Ponieważ instrukcja wezwania do serwisu nie wspomina o aktualizacji ABS, PCM, EBBM, które widziałem (tylko zgaduję) Dealerzy/technicy mogą nie znaleźć tsb, ponieważ nie wspomina o U0412, ale w pojeździe z 2019 roku. Zakładając również, że nikt nie ma starego/słabego akumulatora 12 V.

I czy ktoś ma jakieś aktualizacje od dealera, czy udało im się to już rozwiązać?
Pamiętaj, że wszystkie aktualizacje oprogramowania HCP i AHCP po dacie TSB zastąpiły TSB. Każda zaktualizowana wersja HCP i AHCP, a było ich wiele, ma zaktualizowany dziennik zmian numeru części. Nigdy nie wracasz wstecz w aktualizacjach oprogramowania.

Jeśli chodzi o aktualizację, powinienem wkrótce coś wiedzieć. Dealer 3 poprosił właścicieli 2018 roku, aby wpadli, aby pobrać kod i otworzyć zgłoszenie, aby rozpocząć sprawę STAR w celu dalszego rozwiązania.

• Like
Reactions: r3d3nvy
#24 ·
Witajcie @RamPacificaDriver, @Solution4U i inni!

Nasz zespół jest już w rozmowie z niektórymi z Was, ale jeśli wystąpi ten błąd, prosimy o przesłanie prywatnej wiadomości!
Zalecamy również umówienie się na wizytę u dealera w celu ponownego sprawdzenia pojazdu. Z przyjemnością pomożemy Państwu lub zaoferujemy dalszą pomoc w związku z Państwa wizytą.

Hannah
Chrysler Cares

#44 ·
Witajcie @RamPacificaDriver, @Solution4U i inni!

Nasz zespół jest już w kontakcie z niektórymi z Was, ale jeśli wystąpi ten błąd, prosimy o przesłanie nam prywatnej wiadomości! Zalecamy również umówienie się na wizytę u dealera w celu ponownego sprawdzenia pojazdu. Z przyjemnością pomożemy Państwu lub zaoferujemy dalszą pomoc w połączeniu z Państwa wizytą.

Hannah
Chrysler Cares
Proszę dodać mnie do listy. Mój 2018 Pacifica Hybrid miał w zeszłym tygodniu akcję serwisową 73B i właśnie wyrzucił kod U0412 (wraz z C2200, jeśli to coś znaczy). Muszę jechać przez kraj za kilka dni, więc nie będę mógł zabrać go z powrotem do dealera przez kilka tygodni, ale jestem ciekaw, czy to powszechna usterka, którą można naprawić, czy coś poważniejszego. Mam też ponad 100 tysięcy mil, więc nie ma już gwarancji na akumulator.

#25 ·
Nadal brak informacji na ten temat. Dealer 3 skontaktował się ze mną dzisiaj z prośbą, aby właściciele przyprowadzili pojazd z powrotem, ponieważ Chrysler zażądał bardziej szczegółowego skanowania pojazdu. Przyjechali dzisiaj, wykonali żądane skanowanie i odjechali. Mam nadzieję, że wkrótce będę miał aktualizację dla wszystkich, ponieważ dealerzy wszystkich innych wydają się zwlekać z tym problemem.

#26 · (Edited)
Nadal brak informacji na ten temat. Dealer 3 skontaktował się ze mną dzisiaj z prośbą, aby właściciele przywieźli pojazd z powrotem, ponieważ Chrysler zażądał bardziej szczegółowego skanowania pojazdu. Przyjechali dzisiaj, wykonali żądane skanowanie i poszli w swoją stronę. Mam nadzieję, że wkrótce będę miał aktualizację dla wszystkich, ponieważ dealerzy wszystkich innych wydają się zwlekać z tym problemem.
@ThisSuckersElectrical Dzięki za aktualizację! Mam nadzieję, że dowiedzą się, co się dzieje. Postanowiłem zabrać swój w poniedziałek, biorąc pod uwagę, że miałem wykonany ten TSB, chcę dokończyć akcję serwisową i częściowo przetestować teorię, ale oczywiście dowiem się dopiero za kilka tygodni. Trzymam kciuki oczywiście.

#27 ·
2018 Pac PHEV (z przebiegiem zaledwie 74000 km) z Kanady i trzy razy otrzymywałem ten sam kod U0412 po otrzymaniu poprawki w ramach akcji serwisowej 73B w dniu 30 grudnia 2024 r. Dealer bagatelizuje to jako drobną usterkę. Jaki jest właściwy sposób udokumentowania tego, aby w przypadku przyznania, że przyczyną jest akcja serwisowa 73B, nie musieć płacić za naprawę z własnej kieszeni?

#28 ·
2018 Pac PHEV (z przebiegiem zaledwie 74000 km) z Kanady i trzy razy otrzymywałem ten sam kod U0412 po otrzymaniu naprawy w ramach akcji serwisowej 73B 30 grudnia 24 r. Dealer traktuje to jako drobną usterkę. Jaki jest właściwy sposób udokumentowania tego, aby w przypadku przyznania, że naprawa w ramach akcji serwisowej 73B jest tego przyczyną, nie musieć płacić za naprawę z własnej kieszeni?
Przykro mi to słyszeć. Sugerowałbym skontaktowanie się z @ChryslerCares, aby sprawdzić, czy mogą pomóc.

Jedną z obaw jest to, że jeśli to się powtarza i nie zostanie rozwiązane, może to być problem w późniejszym czasie podczas kontroli emisji spalin, gdy nadejdzie na to czas. Ponieważ ten kod zostanie wysłany i nie zostanie zaliczony.

Naprawdę miałem nadzieję, że nie usłyszę o kolejnym przypadku, zanim w poniedziałek oddam swój.

@deljo_agtor Ciekawy i może trudne pytanie, ale czy wiesz, czy kiedykolwiek miałeś wykonany TSB 08-010-21 w swoim pojeździe?

#48 ·
Jestem w Raleigh, NC. Pogoda wynosi około 40 stopni. Muszę jechać do Las Vegas i będę tam przez co najmniej kilka tygodni przed powrotem, więc mam nadzieję, że to tylko usterka oprogramowania.
Dzięki za odpowiedź. Próbuję zebrać informacje na temat tego, jak to jest wyzwalane, co wydaje się być niską temperaturą. Jestem w Kalifornii, a najniższa temperatura w nocy wynosi około 40 stopni Fahrenheita, gdzie jestem. U ciebie spada do 20 stopni w nocy. Czy wiesz, kiedy otrzymujesz błąd, czy jest to zaraz rano, kiedy włączasz pojazd? A może zdarzało się to losowo w ciągu dnia?

Próbuję również przygotować swój pojazd na wycieczkę do Vegas za kilka miesięcy, to jedyny powód, dla którego chciałem zrobić to wezwanie do serwisu w ten poniedziałek, aby mieć wystarczająco dużo czasu na wypadek jakichkolwiek problemów.

W przyszłym tygodniu będzie u mnie -4 stopnie Fahrenheita.
Dzięki za to. Wygląda więc na to, że jest to bardziej wyzwalane, gdy temperatury są niskie, w pobliżu zera stopni. To trochę mnie martwi na wypadek, gdybyśmy pojechali w góry, gdzie będzie poniżej 30 stopni.

#51 · (Edited)
Jakie są doświadczenia wszystkich z @ChryslerCares? Czy pomagają tylko klientom z USA? Jeszcze się z nimi nie kontaktowałem, więc zastanawiałem się tylko, jaki jest ich czas realizacji. Wszelkie opinie byłyby bardzo mile widziane.
Chrysler Cares pogorszył się po COVID, tak jak zawyżona sprzedaż samochodów, która zmusiła dyrektora generalnego do odejścia.

Co jest smutne, ponieważ kiedyś byli niesamowici.

Mój ostatni kontakt z Chrysler Cares kilka tygodni temu był do bani. Zadzwoniłem bezpośrednio i czekałem na linii ponad dwie godziny, aby połączyć się z kimś mówiącym po hiszpańsku i rozłączyłem się. Oddzwoniłem, czekałem na linii przez trzy godziny i poprosiłem o nową maskę, ponieważ moja została pomalowana trzy razy w ciągu miesiąca i nadal nie została naprawiona prawidłowo. Przedstawiciel Chrysler Cares zawiesił mnie na linii na dwadzieścia minut. Wróciła i zapytała o nazwę dealera i numery kontaktowe doradcy serwisowego i zawiesiła mnie na linii na trzydzieści pięć minut. Wróciła i powiedziała, że będę musiał kupić nową maskę z własnej kieszeni, ponieważ panele nadwozia nie są objęte gwarancją, ale pomalują ją bezpłatnie. WTF? To było BS, a w instrukcji obsługi jest napisane inaczej. Zapytałem ją, czy zadzwoniła do dealera i rozmawiała z moim doradcą serwisowym, a ona powiedziała mi, że nie. Powiedziała mi, że zamknie moją sprawę i zaczęła się śmiać. W tym momencie byłem wściekły. Jaki był sens pytania o wszystkie informacje, żeby nie zadzwonić i nie porozmawiać z nim o problemach? To głupie, żeby wieszać mnie na linii i sprawiać, że myślę, że robią coś, żeby pomóc w problemach. Prawdopodobnie grała w gry lub przeglądała media społecznościowe na swoim telefonie komórkowym, każąc mi czekać, zanim pokazała mi środkowy palec przez telefon i śmiała się z tego.

Po opowiedzeniu mojemu doradcy serwisowemu o moich doświadczeniach, zarówno on, jak i druga osoba pracująca przy kasie powiedzieli mi, że Chrysler Cares pogorszył się w ciągu ostatnich dwóch lat i że już w niczym nie pomagają i odrzucają wszystkie prośby dealera. Mój dealer trzykrotnie prosił o nową maskę, a Chrysler Cares kazał im trzykrotnie ją przemalować. Wydaje się, że wysłanie nowej maski byłoby tańsze niż płacenie za trzykrotne przemalowanie maski plus prawie pięć tygodni zaległych płatności dla dealera za dwa samochody zastępcze.

• Like
Reactions: deljo_agtor
#52 ·
Witaj @deljo_agtor!

Nasz zespół odpowiedział już na Twoją prywatną wiadomość! Daj nam znać, jeśli masz jakieś dodatkowe pytania.

Jeśli chodzi o Twoje ostatnie doświadczenia @ThisSuckersElectrical, z przykrością słyszymy, że czułeś się sfrustrowany i zirytowany swoim poziomem opieki. W przyszłości kontakt z naszym zespołem pozwoli nam współpracować z Tobą, Twoim dealerem i Twoim menedżerem ds. obsługi klienta, aby zapewnić dodatkową warstwę komunikacji i wsparcia. Jesteśmy tutaj, aby słuchać i pomagać w reprezentowaniu Twoich interesów! Zawsze zapraszamy użytkowników i właścicieli pojazdów do kontaktu, jeśli potrzebują pomocy.

Dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem, ponieważ daje nam to możliwość rozwoju!
Hannah
Chrysler Cares

#54 ·
Witaj @deljo_agtor!

Nasz zespół odpowiedział już na Twoją prywatną wiadomość! Daj nam znać, jeśli masz jakieś dodatkowe pytania.

Jeśli chodzi o Twoje ostatnie doświadczenia @ThisSuckersElectrical, z przykrością słyszymy, że czułeś się sfrustrowany i zirytowany poziomem opieki. W przyszłości skontaktowanie się z naszym zespołem tutaj pozwoli nam współpracować z Tobą, Twoim dealerem i Twoim menedżerem ds. obsługi klienta, aby zapewnić dodatkową warstwę komunikacji i wsparcia. Jesteśmy tutaj, aby słuchać i pomagać w reprezentowaniu Twoich interesów! Zawsze zapraszamy użytkowników i właścicieli pojazdów do kontaktu, jeśli potrzebują pomocy.

Doceniamy podzielenie się swoim doświadczeniem, ponieważ daje nam to możliwość rozwoju!
Hannah
Chrysler Cares
Odpowiedź od @ChryslerCares (dla wszystkich Kanadyjczyków w wątku):

Witaj i dziękujemy za kontakt!

Nasz zespół pomaga głównie klientom z siedzibą w Stanach Zjednoczonych. W celu uzyskania obsługi klienta dostosowanej do Twojego regionu zalecamy zadzwonienie pod numer 800-465-2001 w celu uzyskania dalszej pomocy.

#53 ·
Dla użytkowników @Adam&Eve i @sarad77, prosimy o przesłanie nam indywidualnych wiadomości prywatnych, abyśmy mogli przejrzeć każdy z waszych pojazdów. Mam nadzieję, że wkrótce się połączymy!
Hannah
Chrysler Cares

#84 ·
A takze dla uzytkownikow @Adam&Eve i @sarad77, prosimy o przeslanie nam indywidualnych wiadomosci prywatnych, abyśmy mogli przejrzeć kazdy z waszych pojazdów. Mamy nadzieje na szybki kontakt!

Hannah
Chrysler Cares
Odpowiadam tutaj, poniewaz probowalem wyslac ci wiadomosc, ale najwyrazniej ta funkcja jest dla mnie zablokowana, wiec jestem tutaj, aby sprobowac ja odblokowac. Fajnie.

#57 ·
Dodać moje 2018 do tej listy. Przypomnienie zakończone w grudniu. Kod U0412 kilka tygodni później, wraz z ogrzewaniem, które w tym tygodniu nie działało tak dobrze. Jest u dealera i "tworzą sprawę STAR i czekają na odpowiedź. Może być potrzebna nowa bateria hybrydowa". Co?
Gdzie się znajdujesz? Czy jest u ciebie zimno? Daj nam znać, co wyniknie ze sprawy gwiazdowej.

#58 ·
Dodaj również mój 2018 do tej listy. Ostatnie wezwanie do serwisu zakończono na początku stycznia 2025 roku. W ciągu ostatnich 2 tygodni sporadycznie pojawia się kod U0412. Jak dotąd zrealizowaliśmy wiele wezwań do serwisu. Zapłaciliśmy nawet ponad 1000 dolarów za naprawę błędu POE7C 6 miesięcy temu. W południowej Kalifornii, gdzie temperatury nie spadają poniżej zera.

#59 ·
Dodać mój 2018 do tej listy. Ostatnie wezwanie do serwisu zakończone na początku stycznia 2025 roku. W ciągu ostatnich 2 tygodni zaczęło pojawiać się kod U0412. Ukończyliśmy dotychczas wiele wezwań do serwisu. Zapłaciłem nawet ponad 1000 dolarów za naprawę błędu POE7C 6 miesięcy temu. W południowej Kalifornii, gdzie temperatury nie spadają poniżej zera.
Cóż, to niedobra wiadomość. Właśnie to zrobiłem i czekam na odbiór. Czy zabrałeś go już z powrotem do dealerów? Czy kontrolka silnika zapala się po ponownym uruchomieniu lub czymś w tym rodzaju? Czy kod jest ustawiony jako kod potwierdzający lub coś w tym rodzaju? Jestem ciekaw, ponieważ zastanawiam się, czy dealerzy powiedzą, że nie ma kontrolki silnika.