Odbieram go dzisiaj ponownie od dealera. Niestety, nie mogli wykryć żadnych problemów, więc obawiam się, że to jeszcze nie koniec. W jakiś sposób potrafią zresetować wszystko, aby przywrócić ruch do przodu, ale nie jestem pewien, co robią? (Poproszę o kartę serwisową). Kilka rzeczy przyszło mi do głowy, ale nie jestem pewien, czy warto je kontynuować, czy nie:
1. Mamy pewne drobne uszkodzenia przedniego zderzaka, a ten element jest lekko poluzowany. Może czujnik jest uszkodzony? (Ale pomyślałbym, że dostalibyśmy jakiś wskaźnik na desce rozdzielczej)
2. Mieliśmy brutalną zimę - może akumulator 12 V nie działa prawidłowo w wyniku tego, ale czy nie mielibyśmy również innych zauważalnych problemów?
3. Żywotność baterii spada i zauważam, że zachowanie samochodu w trybie hybrydowym i elektrycznym uległo zmianie (kiedyś mogłem "zmusić" go do trybu hybrydowego, podkręcając ogrzewanie lub wentylator powyżej 3 - teraz pozostaje w trybie elektrycznym, nawet jeśli to robię). Wspominam o tym, ponieważ za każdym razem, gdy van się zatrzymał, bateria wskazywała ~40%, a następnie nagle spadła do <1% i straciliśmy cały ruch do przodu. Może to problem z przełączaniem między trybami elektrycznym i hybrydowym?
Przepraszam, wiem, że próba pomocy komuś takiemu jak ja, bez kodów błędów ani kodów diagnostycznych, jest prawdopodobnie dość daremna, ale czuję, że muszę mieć jakieś wskazówki, które poprowadzą nasz serwis!