2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
41 - 60 of 93 Posts
Otrzymanie P018D "Wskazuje, że obwód elektryczny czujnika ciśnienia paliwa 'B' był poza zakresem lub miał problem z wydajnością przez określony czas"
Jeszcze jedna rzecz. Wydaje się, że przewody nie blokują się zbyt mocno w nowej wtyczce, czy jest jakiś trik, czy to celowe? Ciekawi mnie, czy nie włożyłem ich wystarczająco głęboko?

Tak, to prawda.
Wczoraj wymieniłem czujnik i wiązkę przewodów. Nowy czujnik wymagał nowej wtyczki wiązki przewodów. Dealer wydrukował mi stronę z instrukcji obsługi, na której pokazano, które przewody ze starej wiązki należy połączyć z nową wtyczką. Każda wtyczka, stara i nowa, ma 3 przewody oznaczone numerami 1-3. Ze starej wtyczki 1 idzie do 2 na nowej wtyczce, 2 ze starej idzie do 3 na nowej wtyczce, a 3 ze starej wtyczki idzie do 1 na nowej. Zajęło to około 3 okrążeń po okolicy, zanim zgasła kontrolka CEL.

W instrukcji ostrzegano, że jeśli przewody zostaną umieszczone w tej samej kolejności na nowej wtyczce co na starej, spowoduje to kod wysokiego ciśnienia i kontrolka pozostanie włączona.

może to mój problem, w którą stronę powinny być zorientowane?
Powinny pasować tylko w jednym kierunku. Nadal nie sądzę, żebyś to dobrze podłączył. Z którego roku jest twój van? Zgodnie ze sprawą STAR, którą zamieściłem wcześniej w tym wątku, nowa modyfikacja wiązki i okablowania jest konieczna tylko dla modeli z lat 2017-2018.

Czy połączyłeś ze sobą przewody w tym samym kolorze podczas mocowania nowej wiązki?

Powinny pasować tylko w jednym kierunku. Nadal nie sądzę, żebyś miał to prawidłowo podłączone. Z którego roku jest twój van? Zgodnie ze sprawą STAR, którą zamieściłem wcześniej w tym wątku, nowa modyfikacja wiązki i okablowania jest konieczna tylko w modelach z lat 2017-2018.

Czy połączyłeś ze sobą przewody w tym samym kolorze podczas mocowania nowej wiązki?
Chciałem więc zaktualizować wszystkich. Zabrałem to do serwisu i wydaje się, że wiązka przewodów była błędna. Opakowanie miało prawidłowy numer części, ale przewody w opakowaniu były nieprawidłowe. Nie wpasowywały się prawidłowo w wtyczkę. Gdyby nie to, byłaby to niezwykle łatwa naprawa, która zostałaby zakończona w 30 minut. Reasumując, upewnij się, że masz właściwą część, niezależnie od numeru części na opakowaniu

Powinny pasować tylko w jednym kierunku. Nadal nie sądzę, żebyś to dobrze podłączył. Z którego roku jest Twój van? Zgodnie ze sprawą STAR, którą zamieściłem wcześniej w tym wątku, nowa modyfikacja wiązki i okablowania jest konieczna tylko dla modeli z lat 2017-2018.

Chciałem więc zaktualizować wszystkich. Zabrałem to do dealera i wydaje się, że wiązka przewodów była zła. Opakowanie miało prawidłowy numer części, ale przewody w opakowaniu były nieprawidłowe. Nie osadzały się prawidłowo w wtyczce. Gdyby nie to, byłaby to niezwykle łatwa naprawa i została by zakończona w 30 minut. Krótko mówiąc, upewnij się, że masz właściwą część, niezależnie od numeru części na opakowaniu
Użytkownik na pierwszej stronie powiedział: "Część 52030445AA nie jest już dostępna, teraz musisz zamówić 68421782AA i 68137864AC"

52030445AA jest nadal dostępny w kilku miejscach w sieci, chociaż nie wiem, czy zamówienie przejdzie, ponieważ te miejsca nie mają inwentaryzacji w czasie rzeczywistym. Zastanawiam się, czy jeśli zdobędziesz 52030445AA, nadal musisz bawić się w łączenie przewodów? Jaki był "prawidłowy" numer części, który miałeś na opakowaniu? Czy komuś udało się namierzyć 52030445AA i poprawnie go zainstalować? Mam Pacificę z 2017 roku z P018C

Użytkownik na pierwszej stronie napisał: "Część 52030445AA nie jest już dostępna, teraz musisz zamówić 68421782AA i 68137864AC"

52030445AA jest nadal dostępny w kilku miejscach w sieci, chociaż nie wiem, czy zamówienie przejdzie, ponieważ te miejsca nie mają inwentaryzacji w czasie rzeczywistym. Zastanawiam się, czy jeśli uda ci się zdobyć 52030445AA, to czy nadal musisz bawić się w łączenie przewodów? Jaki był "prawidłowy" numer części, który miał twój pakiet? Czy komuś udało się namierzyć 52030445AA i zainstalować ją poprawnie? Mam Pacificę 2017 z P018C
Nie, starszy numer części (52030445AA) nie wymaga żadnych zmian w okablowaniu. Zobacz post nr 8 w tym wątku. Jednak 52030445AA została wycofana w zeszłym roku i podejrzewam, że bardzo niewiele, jeśli w ogóle, z pozostałych zapasów jest jeszcze dostępnych.

Nie, starszy numer części (52030445AA) nie wymaga żadnych zmian w okablowaniu. Zobacz post #8 w tym wątku. Jednak numer 52030445AA został wycofany w zeszłym roku i podejrzewam, że bardzo niewiele, jeśli w ogóle, pozostałych zapasów jest jeszcze dostępnych.
Udało mi się zdobyć 52030445AA, nie jestem pewien, czy faktycznie się pojawi (i będzie to właściwa część). Zdam relację. Dzięki za pomoc

Tylko dla aktualizacji: Zlokalizowałem 52030445AA za 80 $. Byłem sceptyczny, czy się pojawi, ponieważ ta część wydaje się być nieco trudniejsza do zdobycia. W każdym razie pojawiła się i była to 52030445AA. Wymieniłem ją i światło zgasło po kilku przejazdach. P018C naprawione. Dzięki za pomoc. Jeśli możesz namierzyć 52030445AA, wydaje się to łatwiejszym rozwiązaniem. Bez grzebania przy przewodach.

41 - 60 of 93 Posts