2017+ Chrysler Pacifica Minivan Forums banner
41 - 60 of 71 Posts
Mamy do czynienia z tymi samymi objawami klimatyzacji, jak opisano, od czasu zakupu naszego Touring L 2018 w marcu 2018 roku:

Czerwiec 2018 r. -- Niski poziom czynnika chłodniczego R1234YF -- wymieniono zawór Schrader i napełniono
Wrzesień 2018 r. -- Ponownie niski poziom czynnika chłodniczego R1234YF -- wprowadzono barwnik do układu, nie udało się zidentyfikować źródła wycieku; ponownie napełniono
Maj 2019 r. -- Klimatyzacja ponownie działa przerywanie -- inny dealer "nie mógł powtórzyć problemu" <-- arrgh
Lipiec 2019 r. -- Praca klimatyzacji przerywana pogarsza się -- całkowita awaria. Dealer w końcu znajduje przyczynę -- bardzo powolny wyciek w dolnej części skraplacza -- teraz widoczny dzięki barwnikowi wprowadzonemu 10 miesięcy wcześniej.

Problem ten wydaje się pochodzić z fabryki.

Powiem, że kontakt z Chrysler Cares (ostatnia wizyta u dealera) przydzielił specjalistę od spraw, który był bardzo responsywny i pomocny.
Jest możliwe, że u ciebie może dziać się to samo, co w tym przypadku, wyciek z tylnej obudowy układu, jeśli to nie naprawiło problemu. :crying:

https://www.pacificaforums.com/forum/570-2017-pacifica-phev-hybrid-maintenance-service/44133-green-fluid-leaking-back-passenger-side.html

owns 2021 Chrysler Pacifica Hybrid Pinnacle
Kupiłem w zeszły weekend hybrydę Pacifica z 2018 roku i już zdecydowanie NIE jestem zadowolony z kilku poważnych problemów, w tym z klimatyzacji, która okresowo decyduje się dmuchać gorącym powietrzem na moją rodzinę i mnie w temperaturze 115 stopni przez nawet 10 minut, zanim w końcu uruchomi samochód wystarczająco dużo razy, aby magicznie zdecydować się na współpracę i dmuchanie klimatyzacją (która przez większość czasu jest dość słaba, nawet gdy chłodzi).
Dodatkowo, pewnego ranka nie tylko klimatyzacja się nie włączyła, ale gdy bateria była naładowana w 17% i samochód był w trybie elektrycznym, prędkość była bardzo ograniczona, nawet po wciśnięciu pedału do podłogi samochód nie przekraczał 43 mil na godzinę. Na desce rozdzielczej pojawił się komunikat "kondycjonowanie akumulatora, pozostaw zapłon w pozycji run". Co?! Co to ma dać??
Dziś (6 dzień posiadania pojazdu) świeci się kontrolka silnika. Aktualny łączny przebieg pojazdu 210 mil.

Attachments

Kupiłem w zeszły weekend hybrydę Pacifica 2018 i już zdecydowanie NIE jestem zadowolony z kilku poważnych problemów, w tym z klimatyzacji, która okresowo decyduje się dmuchać gorącym powietrzem na moją rodzinę i mnie w temperaturze 115 stopni przez okres do 10 minut, zanim w końcu uruchomi ponownie samochód wystarczająco dużo razy, aby magicznie zdecydować się na współpracę i dmuchanie klimatyzacją (która przez większość czasu jest dość słaba, nawet gdy chłodzi).
Dodatkowo, pewnego ranka nie tylko klimatyzacja się nie włączyła, ale gdy poziom naładowania akumulatora wynosił 17%, a samochód był w trybie elektrycznym, prędkość była bardzo ograniczona, nawet po wciśnięciu pedału do podłogi samochód nie przekraczał 43 mil na godzinę. Na desce rozdzielczej pojawił się komunikat "kondycjonowanie akumulatora, pozostaw zapłon w pozycji run". Co?! Co to ma dać??
Dziś (6 dzień posiadania pojazdu) świeci się kontrolka silnika. Aktualny łączny przebieg pojazdu 210.
Witamy na forum. Przykro mi słyszeć o twoich problemach. Może właściciel hybrydy odpowie na twoje pytania później.
Nie mam hybrydy, ale zamieściłem link do wątku na temat kondycjonowania akumulatora i klimatyzacji. Zobacz post 4, aby zobaczyć stronę z instrukcji obsługi w wątku.
https://www.pacificaforums.com/foru...blems/43523-turtle-battery-conditioning-no-front-c.html?nojs=1#goto_threadtools
Jeśli chcesz bardziej obszerne instrukcje obsługi, możesz je pobrać ze strony internetowej Mopar. Wydaje się, że z nowymi Pacificami jest się czego uczyć.

Witajcie,

Zabrałem mojego Hybrydowego Limited z 2018 roku do serwisu z powodu niedziałającej klimatyzacji i kontrolki silnika. Byłem w serwisie wiele razy z powodu problemów z silnikiem. Tym razem po sprawdzeniu zapytali, czy brałem udział w jakimś wypadku, więc powiedziałem im, że moja żona uderzyła w zaspę śnieżną zimą, ale problem pojawił się niedawno. Powiedzieli mi więc, że sprężarka klimatyzacji przecieka i same części będą kosztować około 1300, a całkowite naprawy wyniosą około 2300, wszystko wliczone. Zadzwoniłem do Chryslera i zapytałem, dlaczego nie jest to objęte gwarancją. Powiedzieli mi, że skontaktują się z dealerem i oddzwonią. Nie oddzwonili, a kiedy zadzwoniłem, powiedzieli, że dealer ustalił, że jest to spowodowane wpływem zewnętrznym. Zapytałem więc, jak mogą być tego tak pewni, zwłaszcza że ludzie zgłaszają problemy ze sprężarkami klimatyzacji w tych samochodach. Zapytałem, czy mogą wysłać eksperta do sprawdzenia? Powiedzieli, że nie. Rozmawiałem więc z kimś, kto powiedział, że jest z kierownictwa (na imię ma Sarah) i powiedziała, że jeszcze raz porozmawia z dealerem i poinformuje mnie, dlaczego uważają, że problem jest spowodowany wpływem zewnętrznym i obiecała, że oddzwoni, co, co nie zaskakuje, nigdy się nie stało.

Po prostu nie wiem, co robić. Nie wiem, jak mały incydent może uszkodzić sprężarkę klimatyzacji. Nie jestem pewien, czy Chrysler może faktycznie wysłać eksperta do dealera, aby dalej sprawdził problem, ale jestem szczególnie zły z powodu traktowania przez Crysler i faktu, że nigdy nie oddzwaniają, mimo że wyraźnie o to prosiłem i powiedzieli, że "na pewno" oddzwonią.

Powiedziałem dealerowi, żeby dokonał napraw, ponieważ mam 3 dzieci i potrzebuję samochodu. Ale czy mam jakieś opcje lub czy mam szansę w kwestii rozwiązania tego problemu?

Witajcie,

Zabrałem mojego Hybrydowego Limited z 2018 roku do serwisu z powodu niedziałającej klimatyzacji i kontrolki silnika. Byłem w serwisie wiele razy z powodu problemów z silnikiem. Tym razem po sprawdzeniu zapytali, czy brałem udział w jakimś wypadku, więc powiedziałem im, że moja żona w zimie uderzyła w stos śniegu, ale problem pojawił się niedawno. Powiedzieli mi więc, że sprężarka klimatyzacji przecieka i same części będą kosztować około 1300, a całkowite naprawy wyniosą około 2300, wszystko wliczone. Zadzwoniłem do Chryslera i zapytałem, dlaczego nie jest to objęte gwarancją. Powiedzieli mi, że skontaktują się z dealerem i oddzwonią. Nie oddzwonili, a kiedy zadzwoniłem, powiedzieli, że dealer ustalił, że jest to spowodowane wpływem zewnętrznym. Zapytałem więc, skąd mogą być tak pewni, zwłaszcza że ludzie zgłaszają problemy ze sprężarkami klimatyzacji w tych samochodach. Zapytałem, czy mogą wysłać eksperta do sprawdzenia? Powiedzieli, że nie. Rozmawiałem więc z kimś, kto, jak się okazało, był z kierownictwa (jej imię to Sarah) i powiedziała, że ponownie porozmawia z dealerem i poinformuje mnie, dlaczego uważają, że problem jest spowodowany wpływem zewnętrznym i obiecała, że oddzwoni, co, co nie zaskakuje, nigdy się nie stało.
Po prostu nie wiem, co robić. Nie wiem, jak mały incydent może uszkodzić sprężarkę klimatyzacji. Nie jestem pewien, czy Chrysler może faktycznie wysłać eksperta do dealera, aby dalej sprawdził problem, ale jestem szczególnie zły z powodu traktowania przez Crysler i faktu, że nigdy nie oddzwaniają, mimo że wyraźnie o to prosiłem i powiedzieli, że "na pewno" oddzwonią.
Powiedziałem dealerowi, żeby dokonał napraw, ponieważ mam 3 dzieci i potrzebuję samochodu. Ale czy mam jakieś opcje lub czy mam szansę w zakresie przeniesienia tego problemu gdziekolwiek i rozwiązania go?
Znalazłbym innego dealera z działem obsługi klasy A.

Znalazłbym innego dealera z działem serwisowym klasy A.
(i FENOMENALNY nick, nawiasem mówiąc) Pytanie: czy "Klasa A" to tylko nieformalny pseudonim, czy też jest gdzieś miejsce, w którym mogę wyszukać dealerów w mojej okolicy według tego kryterium?

Dzięki!

Oto kilka miejsc, w których możesz szukać, wyszukując według kodu pocztowego w każdym z nich, szukaj dealerów z rankingiem "Customer First" na stronie chrysler.com.

(i FENOMENALNE podejście, nawiasem mówiąc) Pytanie: czy "Klasa A" to tylko nieformalny pseudonim, czy gdzieś mogę faktycznie wyszukać dealerów w mojej okolicy według tego kryterium?

Dzięki!
W moim stanie jest tylko jeden dział serwisowy "Klasy A", o którym wiem, dla Chryslera, Jeepa i Dodge'a. Jedyne miejsce, do którego pójdę, aby wykonać pracę. Są fenomenalni. Jak dowiedziałem się o klasyfikacjach działów serwisowych, to dealer, od którego kupiłem hybrydę, oferował dożywotnią gwarancję na silnik, skrzynię biegów, układ paliwowy, układ chłodzenia, układ hamulcowy i więcej, jeśli korzystałem tylko z ich działu serwisowego z usługami BG. Wiele innych działów serwisowych dealerów oferuje usługi BG.

Kiedy sprawdzałem te usługi w dziale serwisowym, z którego korzystam, powiedziano mi, że są działem serwisowym "Klasy A" i zgodnie z przepisami serwisowymi Chrysler Corporate nie mogą używać produktów BG. Chciałbym mieć usługi BG, ale w tym momencie nie ufam innym dealerom. Wolałbym mieć niesamowitą obsługę niż to, że coś zawiedzie w ramach usług BG i usłyszeć, że wadliwa część nie zostanie objęta gwarancją.

Aby dać ci przykład poziomu usług, które otrzymałem z tego miejsca.

Przez ostatnie 3 lata posiadania Town and Country z 2014 roku, zanim dostałem Pacificę, o każdej porze dnia, od poniedziałku do soboty, podjeżdżałem na wymianę oleju, a oni załatwiali mnie w mniej niż godzinę. Zakupiony z góry pakiet 4 syntetycznych wymian oleju plus rotacja opon od nich za 169,00 $. Nie mogłem sam wymienić oleju syntetycznego 4 razy tak tanio, ponieważ T&C używa 6 kwart. Kiedy po raz pierwszy dostałem go na aukcji w październiku 2016 roku, miał 79000 mil na liczniku. Potrzebowałem wymienić czujnik ciśnienia w oponach. Zrobili to w półtorej godziny. Kosztowało 100,00 $. Przy 110000 mil dostałem nowe opony. Zabrałem go do nich, żeby zrobić geometrię. Wrócili mówiąc, że nie ma czego ustawiać i że jest idealnie. Tyle mil i geometria była dobra? Mogli skłamać i obciążyć mnie za nic.

W styczniu 2019 roku T&C miało straszne pęknięcie chłodnicy oleju i zaczęło wyrzucać olej z góry silnika i na całą skrzynię biegów. Jeden dzień obrotu plus wymienili świece zapłonowe za 659,00 $. Plus, pozwolili mi użyć 20% kuponów serwisowych ze swojej strony internetowej, aby obniżyć cenę.

W czerwcu 2019 roku T&C dostało straszne stukanie silnika/wahacza. Powiedzieli, że diagnostyka zajmie 48 godzin, ponieważ mieli zaległości. Trzy godziny później dostałem telefon, że już zdjęli obie pokrywy zaworów (ogromna robota sama w sobie) i przekazali mi wiadomość, że prawa głowica (przód) potrzebuje wszystkich nowych wahaczy, regulatorów luzu i wymiany wałka rozrządu wydechowego. Zrobili to następnego dnia i kosztowało 1368,00 $. Ponownie pozwolili mi użyć 20% kuponów serwisowych ze swojej strony internetowej, aby obniżyć cenę

W sierpniu znajomy wysłał mi film z ich stukaniem silnika/wahacza T&C. Poradziłem im, gdzie mają się udać. Czas realizacji wynosił jeden dzień na diagnostykę. Musieli wymienić lewe (tylne) wahacze, regulatory luzu i wałek rozrządu dolotowego. Mieli również zrobić hamulce, przetoczyć tarcze i wymienić świece zapłonowe. Powiedzieli mi, że to będzie kosztować 1000,00 $ za to wszystko. Byłem zszokowany, ponieważ moje było o wiele więcej niż to bez świec i hamulców. Kiedy mieli go odebrać, powiedziano im, że dział części nie uwzględnił wałka rozrządu ani kosztów robocizny związanych z jego wymianą i że dział części pokryje koszty wpadki. Dostali niesamowitą ofertę i nie próbowali ich oszukać za pomyłkę. Dział serwisowy podziękował mi również za polecenie.

W lipcu 2019 roku dostałem Pacificę Hybrid od innego dealera. Jadę prosto do nich i zatrzymuję się. Kierownik serwisu wychodzi uśmiechnięty: "Czy to nowy?". Mówię tak i mówię mu, że niestety nie kupiłem go od ich dealera z góry. Mówi dalej, że to ich nie obchodzi, ponieważ nie mają nic wspólnego ze sprzedażą nowych ani używanych samochodów. Zabierają go z powrotem, żeby wszystko sprawdzić i znajdują 4 strony kodów niskiego napięcia z powodu tego, że stoi na parkingu i kod CAN bus dla zestawu wskaźników. Wykonują kilka aktualizacji oprogramowania, kasują wszystkie kody i mówią mi, żebym wrócił za kilka tygodni, żeby ponownie to sprawdzić. Wracam kilka tygodni później i nie ma kodów. Wszystko było wspaniałe. Powiedział mi, że byłem pierwszym hybrydą, którą dostali. Zapytałem go, czy mają kogoś certyfikowanego do pracy nad nim, a on powiedział mi, że mają dwóch certyfikowanych do hybrydy, ale nigdy nie pracowali nad żadną, poza pierwszym razem, kiedy przywiozłem moją.

Oto kilka miejsc, w których możesz szukać, wyszukując po kodzie pocztowym w każdym z nich, szukaj dealerów z rankingiem "Customer First" na stronie chrysler.com.

Dziękuję! Myślę, że na ten przypadek jest już za późno, ale przynajmniej dowiedziałem się, że dział obsługi mojego dealera ma 1,3 gwiazdki na 5. Wiem, gdzie następnym razem nie zabiorę samochodu.

Nadal muszę go oddać, ponieważ mam przedłużoną gwarancję, ale to 100 dolarów za problem, którego nie powinno być w 3-letnim samochodzie poniżej 40 000 mil. Trochę sfrustrowany.

Istnieje znany problem z przerywaną klimatyzacją (myślę, że wewnętrzne zwarcie w sprzęgle, ale niech mnie pan/pani za to nie trzyma). Nie mam na myśli krótkotrwałego przerywania - moja nie działała 3 dni i oczywiście zaczęła działać, gdy skręciłem za róg, aby wjechać do strefy serwisowej. Dealerowi zajęło prawie 3 tygodnie, zanim zaczęła się źle zachowywać.

Oto jeden z postów (post nr 9 w wątku) z linkiem:

Nie wiem, jak te znane problemy działają z przedłużonymi gwarancjami, ale warto o tym wspomnieć, aby uzyskać zwolnienie z potrącenia. Przepraszam za pominięcie posta w zeszłym tygodniu - w związku z tą sytuacją związaną z COVID19 moja skrzynka odbiorcza eksplodowała ze wszystkich stron i wybierałem e-maile.

Mamy 2017 i od jakiegoś czasu słyszymy grzechotanie dochodzące z komory silnika. Dzisiaj w drodze do domu moja żona powiedziała, że usłyszała "trzask", a następnie klimatyzacja przestała wydmuchiwać zimne powietrze. Teraz grzechotanie ustało. Czy ktoś wie, czy:
1. Jest to traktowane jak wezwanie do serwisu i naprawiane na koszt FCA?
2. Czy to rzeczywiście sprężarka, czy też zespół sprzęgła?

Dzięki.

Teraz przynajmniej wiemy, skąd dochodził hałas... czasami trzeba cieszyć się z małych zwycięstw.

Czy Twoja gwarancja wygasła? Kiedy zakupiono i ile mil przejechał pojazd?

Mamy obecnie około 70 tysięcy mil. Kupiliśmy go w 2018 roku z przebiegiem około 40 tysięcy mil.
Nie zaszkodzi zgłosić tego do Chrysler Cares po prześledzeniu TSB, o którym wspomniałem w moim poście powyżej. TSB nie są wezwaniami do serwisu, a ich bezpłatne zastosowanie prawdopodobnie wygasa wraz z gwarancją. Ale nie masz nic do stracenia, próbując.

Mam Pacificę z 2017 roku, klimatyzacja okresowo wydmuchuje tylko gorące powietrze. Nie ma kodu dla problemu z czujnikiem, a ponieważ jest to sporadyczne, nie widzą problemu. Czy ktoś jeszcze ma problemy?

Poprawiam również drzwi przesuwne po stronie kierowcy. Po zamknięciu mają tendencję do otwierania się jeszcze raz, wymagając ponownego zamknięcia.
Czy udało Ci się to naprawić? Miałem ten sam problem z klimatyzacją i drzwiami. Drugi salon, do którego go zabrałem, rozwiązał problemy, nowy kompresor i moduł drzwi.

Problemy z klimatyzacją po 30 minutach jazdy

To podobne do mojego problemu, który rozpoczął się tydzień temu. Po 30 minutach jazdy klimatyzacja wydmuchuje zauważalnie cieplejsze powietrze - wydaje się, że to wentylator wydmuchuje powietrze, ale w temperaturze pokojowej, a nie klimatyzowane powietrze, które wydaje się chłodne. Zabrane do dealera, który nie znalazł żadnych problemów. Jechałem ponownie dzisiaj i problem nadal występuje. Mamy naszego Pacifica 2017 od 2 lat i nigdy wcześniej tego nie zauważyliśmy.
Cześć, czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swój problem? Właśnie kupiliśmy używany model z 2017 roku i znaleźliśmy podobny problem po kilku godzinach jazdy naszym. Klimatyzacja wyłącza się i przez chwilę wydmuchuje powietrze o temperaturze pokojowej.

Wyłączenie klimatyzacji na chwilę i ponowne włączenie wydaje się działać, ale nadal nie jest to idealne rozwiązanie. Czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?

Cześć, czy znalazłeś kiedyś odpowiedź na swój problem? Właśnie kupiliśmy używany model z 2017 roku i po kilku godzinach jazdy zauważyliśmy podobny problem. Klimatyzacja wyłącza się i przez chwilę wieje powietrzem o temperaturze pokojowej.

Wyłączenie klimatyzacji na chwilę i ponowne włączenie wydaje się działać, ale nadal nie jest to idealne rozwiązanie. Czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
Jest to często (nie zawsze) objaw wilgoci w systemie, która zamraża zawór rozprężny. Serwis klimatyzacji jest konieczny, aby to naprawić.

Problemy z klimatyzacją po 30 minutach jazdy

To podobne do mojego problemu, który rozpoczął się tydzień temu. Po 30 minutach jazdy klimatyzacja wydmuchuje zauważalnie cieplejsze powietrze - wydaje się, że wentylator dmucha powietrze, ale w temperaturze pokojowej, a nie klimatyzowane powietrze, które wydaje się chłodne. Zabrałem do dealera, który nie znalazł żadnych problemów. Jechałem ponownie dzisiaj i problem nadal występuje. Mamy naszą Pacificę z 2017 roku od 2 lat i nigdy wcześniej tego nie zauważyliśmy.
To samo! Właśnie zabrałem samochód do Falls Ram i Chrysler w Cuyahoga Falls, Ohio i nie mogli mi pomóc. Nie potrafili mi nawet powiedzieć, gdzie może znajdować się przekaźnik. To jedno z tych miejsc, gdzie po zakupie samochodu zwlekają z pomocą. Następnie pojechałem samochodem do innego niezależnego warsztatu i mam nadzieję, że uda się go naprawić za umiarkowaną cenę.

Mam Pacificę z 2018 roku i mam ten sam problem. Podczas pierwszego z 3 wizyt w salonie sprawdzili szczelność, stwierdzili niski poziom freonu i dodali więcej. Podczas drugiej wizyty znaleziono wyciek wokół skraplacza. Teraz, podczas mojej trzeciej wizyty, mówią, że mieści się to w specyfikacji dealera, ewakuują i napełniają teraz, według forum brzmi to jak sprężarka. Chcę po prostu zimnego powietrza, kiedy chcę, a nie kiedy chce mi dać zimne powietrze.

41 - 60 of 71 Posts